HLC Değerli Madenler şirketine Tokat’ın Günçalı Köyü'nde maden arama izni verildiği aylar sonra ortaya çıktı.
Nisan ayında firmaya değerli kıymet arama yetkisinin verildiği belirtilirken arama yapılacak 50 bin dönüm arazisinin büyük kısmı ormanlık araziden oluşuyor. Kısmen tapulu arazilerin de bulunduğu alan içerisinde bölge halkının yılda bir kez toplanıp etkinlikler düzenlediği ve kurban kestiği Çal Baba Türbesi de bulunuyor.
“ŞİRKETE ARAMA İZNİ VERİLMİŞ”
Konuyla ilgili bölge halkı adına Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e konuşan Alimşan Kablan, “Şirkete arama ruhsatı verildiğine ilişkin bilgiye yeni ulaştık. HLC Değerli Madencilik ile Zenit Madencilik bölge için ortaklık oluşturmuş. Çalışmalar 23 yıldır devam ediyormuş ancak 23 ay önce fark ediliyor yapılan çalışmalar. Kaçak olarak toprak alıp analiz yağmışlar köylünün bundan haberi yok. Aldığımız duyumlara göre bakır diye başlamışlar ancak altının çok büyük bir alanı kapsadığı ortaya çıkmış” dedi.
“25 KÖYÜN BESLENDİĞİ BARAJ ZEHİRLENECEK”
Alanın bölge halkı için manevi değerleri de barındırdığına dikkat çeken Kablan, “50 bin dönüm araziyi kendi aralarında pay etmişler ancak arazi içinde 2 bağımsız ormanlık alan, tarım arazileri, türbe ve köy mezarlığı bulunmakta. Eğer bu alanda siyanürlü madencilik yapacaklarsa ırmak yoluyla bu pislik Güzelce Barajı’na akacak. Güzelce Barajı ise, Artova bölgesinin tarım alanını besleyen bir baraj. 25 köyün tarım arazileri bu barajdan besleniyor” ifadelerini kullandı.
27 HAZİRAN’DA VALİLİK ÖNÜNDE
Kablan ayrıca, 27 Haziran’da saat 11.00’da Tokat Valiliği önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını aktardı.
Konuyla ilgili CHP Grubu Meclise soru önergesi de verdi.

KRT
Zafer Havalimanı yine yüzde 98'lik hesaplama hatası yüzünden zarar yazdı!71 izlenme
TSK: 2 asker şehit, 5 asker yaralı172 izlenme
Reuters’tan doğalgaz analizi: Türkiye’nin ithalat faturası kabaracak61 izlenme
200 TL’nin 10 yıllık serüveni!114 izlenme
Tekel bayileri isyan etti! "Salgın bahane, dertleri alkol karşıtlığı!"93 izlenme
Dev Türk şirketi satıldı! Bakın kim aldı?918 izlenme
Bakanlar Kurulu onayladı: Almanya Türkiye'den binlerce işçi alacak60 izlenme
Adana'da gece bekçisi marulu beğenmediği için market çırağı 15 yaşındaki çocuğu dövdü48 izlenme
Akaryakıta beklenen dev zam için tarih verildi: 15 lirayı aşacak!
İşte Erdoğan iktidarı döneminde doların Türk Lirası karşısındaki seyri!
"Oğlumu iki parça trenin altından aldım" diyen anneye, bir de soruşturma açtılar!
Fiyatı 329 TL olan tereyağı bir gecede 395 TL oldu!