Yüzde 102,3 olarak çıkan oy oranları toplamının fark edilmesi sonrası yapılan hatayla ilgili konuşan şirketin kurucusu Özer Sencar, hatanın 'sayıların küsuratından kaynaklanabileceğini' söyledi. Sencar, daha sonra anketin düzeltilmiş halini yayınladı. Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, anket şirketleri de en güncel seçim anketlerine ilişkin sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.
SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN HATA
Özer Sencar'ın kurucusu olduğu Metropoll Araştırma Şirketi'nin yayınladığı son ankette ise dikkat çeken bir hata yapıldı. AKP'nin oyunun yüzde 40,1 olarak ölçüldüğü ankette oy oranlarının toplamı yüzde 102,3 olarak çıktı. Anketi, şirketin kurucusu Sencar, Twitter hesabından paylaştı.
İŞTE HATALI ANKETTEKİ SONUÇLAR
13 Nisan tarihlerini kapsayan araştırmada kararsızlar (yüzde 6,4), protesto oylar (yüzde 1,3) ve cevap vermeyenler (yüzde 5) oransal olarak dağıtılınca sonuç şöyle çıkıyor:
AKP: yüzde 40,1
CHP: yüzde 24,9
HDP: yüzde 12,8
İYİ Parti: yüzde 9,6
MHP: yüzde 5,1
Memleket Partisi: yüzde 2,7
TİP: yüzde 1,1
DEVA Partisi: yüzde 0,8
Zafer Partisi: yüzde 0,7
Yeniden Refah: yüzde 0,7
Saadet Partisi: yüzde 0,6
Gelecek Partisi: yüzde 0,5
Diğer: yüzde 2,7
"SAYILARIN KÜSURATINDAN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR"
Buna göre oranların toplamı 102,3 puan olarak hesaplanıyor. Diken'in ulaştığı Özer Sencar, hatanın 'sayıların küsuratından kaynaklanabileceğini', anketi hazırlayan çalışanların 'yanlışlık yapmış olabileceğini' söyledi.
ÖZER SENCAR DÜZELTİLMİŞ HALİNİ YAYINLADI
Sancar, daha sonra anketin düzeltilmiş halini yayınladı. Buna göre ilk ankette CHP'nin yüzde 24,9 olan oy oranı yüzde 24,6 olarak değiştirildi. 2,7 olarak hesaplanan 'diğer partiler' seçeneği de 0,7 yapıldı.
Yeniçağ
Cezaevinde intihar etmişti: Yenidoğan Çetesi sanığı İlker Gönen'in son hamlesi ortaya çıktı52 izlenme
Hedef gösterilip tutuklanan Merdan Yanardağ'dan mesaj var! 'Boyun eğmeyeceğim'44 izlenme
Erdoğan’ın seçim öncesi açtığı metroda tabelalar şaştı Atatürk'ü yazamadılar57 izlenme
Montrö Bildirisi'ne hapis talebi!47 izlenme
İran’dan misilleme: İsrail’e onlarca balistik füze fırlatıldı42 izlenme
'Üniversiteler fuhuş evleri' diyen Sofuoğlu'na dava açıldı!59 izlenme
İzmir’i ‘piknik ateşi’ yaktı49 izlenme
O gece ağır yük taşıyanlar kim?10 izlenme
Tanju Özcan'dan 'mutlak butlan' çıkışı: "Kılıçdaroğlu kabul ederse istifa ederim"
Berat Albayrak'tan geri dönüş sinyali
Hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması başlatılan Cemal Enginyurt'tan sert sözler: "Korkmayacağız, yılmayacağız, başaracağız. Adaletiniz batsın, yazıklar olsun”
Şanlıurfa'da ücretsiz patates dağıtımında izdiham! 'Bu utanç kimin?'