İstanbul genelinde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından akşam saatlerinden itibaren fırtına etkisini göstermeye başladı.
Sabah saatlerinde şiddetini artıran rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Zeytinburnu ve Beşiktaş sahillerinde etkili olan fırtına, dalgaların yer yer sahil bandını kaplamasına neden oldu.
Şiddetli fırtına, Sarıyer sahilinde hasara yol açtı. Kireçburnu'nda bulunan deniz feneri, dev dalgalara ve rüzgara dayanamayarak denize devrildi.


Tuzla'da lodos sebebiyle tekneler batmaya başladı.


İstanbul genelinde etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar nedeniyle Ayasofya Cami'nin Mimar Sinan Minaresine ait alem, caminin bahçesine düştü.
Beyoğlu'nda kuvvetli fırtına ve yağış nedeniyle yollar göle dönerken bir apartmanın da dış cephe parçası düştü. Samatya'da yağış nedeniyle yollar göle döndü.

Çapa'da ise vatandaşlar yolda yürürken zorlandı. Bazı dükkanların önündeki şemsiyeler devrildi.
Fırtına nedeniyle kentin her bir ilçesinde olumsuzluklar yaşandı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle bir ağacın yoldan geçen 4 aracın üzerine devrildiği öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, araçların üzerine devrilen ağaç parçalarını kaldırmak için çalışma yaptı.

İstanbul'un en işlek noktalarından biri olan Mecidiyeköy'de simitçiler tezgahlarını açamadı, yolda yürüyen vatandaşlar çok zor anlar yaşadı.

Beylikdüzü’nde bir binanın çatısındaki yalıtım malzemesi rüzgarın etkisiyle koparak yere düştü.

İstanbul Valiliği, kent genelinde görülen sağanak yağış ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı.
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelerine göre;
08.01.2026 Perşembe (bugün) İstanbul’da havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın, Güney ve Güneybatı, akşam saatlerinden itibaren Kuzeybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (5070 km/saat, yer yer 80 km/sa) esmesi bekleniyor.
Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Rüzgârın, Güney ve Güneybatı, akşam saatlerinden itibaren Kuzeybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (5070 km/saat, yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Sözcü
İstanbul'da toplu ulaşım hafta sonu ücretsiz: Ücretsiz geçiş için bunu yapmanız gerekiyor32 izlenme
Vaka artış hızının önüne geçilemeyen kentte AKP’li başkandan ilginç yöntem53 izlenme
Borç şampiyonuyuz!290 izlenme
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılan işçi nasıl geçindiğini anlattı!259 izlenme
Sedat Peker'den, Süleyman Soylu'ya peş peşe cevaplar!57 izlenme
Gaziantep’te skandal! Akşener’in yolu çöp kamyonu ile kesildi!138 izlenme
Mersin Büyükşehir Belediyesi: Verilen hizmeti 'FETÖ ve PKK' ile ilişkilendirmek kabul edilemez70 izlenme
Toygun Atilla ortaya çıkardı: "Dünyayı gezip üstüne devletten maaş alan çift, arkalarında en yüksek devlet memuru baba!"134 izlenme