Belde statüsüne geçen Dodurga için seçim kararı alınmıştı. Seçimlere hazırlanan belde de AKP'nin belde başkanlığı binasına Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı. AKP'nin seçim propagandası çalışmalarını yürüttüğü Dodurga'da Atatürk'ün fotoğrafının Erdoğan'dan küçük olması dikkatlerden kaçmadı.

2014 yılında nüfusundan dolayı köy statüsüne geçirilen Çankırı'nın Dodurga beldesi, 8 yıl süren hukuk mücadelesi sonucunda tekrar belde statüsünü kazandı. Bu kararla beldede belediye başkanlığı seçimi için sekiz yıl aradan sonra yeniden sandık başına gidilecek.
30 Mart 2014 tarihinde nüfusu 2 binden aşağıya düştüğü gerekçesiyle kapatılan Dodurga Belediyesi, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin 'itiraz' kararını Danıştay 8. Dairesi'nce onanması sonucu yeniden tüzel kişiliğine kavuştu.
YSK'ye yapılan başvuru sonucu Dodurga’da 26 Haziran’da Belde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için seçim yapılması kararı verildi. Karar doğrultusunda, seçime girme hakkı bulunan 24 parti isterse Dodurga Belediye Başkanlığı için aday gösterebilecek.
Çankırı Valiliği, Dodurga Belediye Başkanlığı için Orta Kaymakamı Mehmet Ali Uzun'u, belediyeyi oluşturan Hamamönü, Kanarya ve Naltepe mahalle muhtarlıklarına da mevcut Dodurga Köyü muhtarı Hasan Hüseyin Kaşıkçı'yı görevlendirildi.
17 Nisan'da Orta ilçesine bağlı Dodurga'da yeni belde olması dolayısıyla iftar programı düzenlenmişti.
Köy konağında düzenlenen iftar programında konuşan AKP Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ramazan ayının Çankırı'ya ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bululundu.
AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu da beldede ara seçim yapılacağını belirterek, kazananın Dodurga halkı olduğunu, belediye olarak daha fazla hizmet alacaklarını açıkladı.
Programa, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, AKP İl Başkanı Abdulkadir Çelik, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Zeynettin Aydın ile vatandaşlar katılmıştı.
halktv.com.tr
Berat Albayrak’ın istifa haberi sonrası dolar sert düştü!63 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltındaki ilk görüntüleri!40 izlenme
Başörtülü kadından müthiş sözler: "Ülkedeki tek problem ekonomi mi? Bitmiş bir eğitim, mahvolan bir gençlik, yok olan bir İslam var ve İslam ülkesindeyiz"41 izlenme
Malatya’da taburcu edilip evine gönderilen koronavirüs hastası '1 saat sonra' hayatını kaybetti!110 izlenme
Bağırsak Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?25 izlenme
Bakanlık adını açıklamadığı hangi derneklere para verdi?111 izlenme
Uzmanlar anlattı: Dolar neden yükseliyor?26 izlenme
AKP’li vekil: "Türkiye’de benzin ucuz"13 izlenme