Bloomberg HT'den Hande Berktan'ın haberine göre, yüksek akaryakıt, otoyol ve köprü maliyetleri nedeniyle otobüsle seyahat daha çok tercih edilir oldu.
Enflasyonda en yüksek artış olan sektör ulaşım oldu. Toplam bilet tarafının havayolu sektöründe yüzde 60’larda, diğer yanda otobüste ise bilet alım oranı yüzde 25’lerde. Otobüs fiyatlarında yıllık fiyat artışı yüzde 150 oldu.
Özel bir bilet satış şirketinin CEO’su Yiğit Gürocak, bayram tatilinde tekrar gündeme gelen otobüs seyahatleri fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Gürocak “Geçen Ramazan Bayramı’nda şehirlerarası seyahat kısıtlamaları devam etmiş, satış miktarları düşük kalmıştı. Dolayısıyla bu ramazan dönemiyle bir önceki Kurban Bayramı'nı mukayese, çok daha gerçekçi olur. Bu yıl otobüste yüzde 105, uçakta ise yüzde 125 artış oldu. 2022 ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre seyahat sektörü önemli toparlanma gösterdi.
Otobüs sektörü ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında toparlanırken yurtiçi uçuşlarda yüzde 37 toparlanma oldu. DHMİ dış hatlarda seyahat kısıtlamasının kaldırılmış olmasıyla dış hat yolculuklarında yüzde 126 artış gözlemlendi” dedi.
Alparslan Almanya sınırını geçemedi: İlk çevrilen Türk oldu30 izlenme
Lezzet festivalini bırak gariban sofrasına bak!47 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden kritik corona virüsü uyarıları: Hastaların sayısına göre 10 kat fazla!141 izlenme
AKP kongrelerinin yapıldığı illerdeki vaka sayılarında artış yaşandı!67 izlenme
SGK’yı yurt dışı sahte emeklilikler batırıyor! 25 milyar TL zarar ettirdiler!126 izlenme
Bülent Arınç da koronavirüse yakalandı122 izlenme
Zambiya imzaladı, Türkiye seyirci kaldı23 izlenme
Asgari ücrete ‘vergi zammı’ ayarı çekecekler35 izlenme
Muharrem İnce: Yarın Erzurum'dayız
Sağlık Bakanı açıkladı: 22.216 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.035.338'e, can kaybı 30.178’e yükseldi!
TBB seçimli toplantısında İmamoğlu'nun mektubunu okutmayan AKP'li belediye başkanının diploması 'yalan' çıkmıştı
Suyu da satacaklar çiftçi iflas edecek!