TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi planlanan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltilmesini de içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşmelerine başlanamadı. AK Parti ve MHP'nin yapılan yoklamalarda oy kullanmaması nedeniye üç kez yoklama yeter sayısı bulunanamadı. Bunun üzerine Genel Kurul 25 Mart Salı günü saat 15.00'te açılmak üzere kapandı.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in Genel Kurul salonundan ayrılması üzerine, "Özlem Hanım nereye, oy kullansanıza. Meclis'i niye kapatıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise şunları söyledi:
"AKP milletvekilleri burada, MHP milletvekilleri burada ama Meclis'i kapatıp, kaçmaya çalışıyorlar çünkü İmamoğlu'nun adını duyunca bacakları titriyor. Burada İstanbul'a ve demokrasimize yaptıkları saldırıyı ve 4 kez alamadıkları İstanbul Belediyesi'ni mahkeme yoluyla almaya çalıştıkları ortaya çıkacak diye, konuşulmasın diye Meclis'ten kaçmaya çalışıyorlar, halktan kaçmaya çalışıyorlar. Sandıkta alamadıklarını mahkeme salonlarında almaya çalışıyorlar. MHP de burada ama yok diye kendisini kaydettiriyor. AKP ile Meclis'i kapatmaya çalışıyorlar. Biz CHP grubu olarak buradayız, burada olmaya devam edeceğiz. İmamoğlu'na yapılan bu saldırıya, bu haksızlığa asla boyun eğmeyeceğiz."
Genel Kurul'un kapanmasının ardından Emir, "Biz CHP grubu olarak burada da mücadele ettik, birazdan da başka mücadeleler vereceğiz. Sürekli olarak tüm milletimizle beraber ülkenin her yerinde, her zaman bu haksızlığa bu antidemokratik uygulamaya sonuna kadar direneceğiz. Bir milim eğilmeyeceğiz" dedi.
CHP milletvekilleri saat 19.45'te TBMM'den Ulus'taki 1. Meclis'e yürüyüş gerçekleştirecekler.
halktv.com.tr
Seçil Erzan davasında yeni gelişme! Genel Müdür ile yardımcısının hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu27 izlenme
İBB binasına Ekrem İmamoğlu pankartı astı344 izlenme
YRP’li Emrullah Akpunar kendisine ‘çoban bile olamaz’ diyen AKP’ye katıldı37 izlenme
Son ankette CHP önde DEM ise sürpriz yaptı27 izlenme
AKP'li Belediye, suya zammı manşet yapan gazetenin aboneliğini iptal etti!249 izlenme
Yeni havalimanında ağaçlara da böyle kıydılar!119 izlenme
Erdoğan'ın 'işçi bulamıyorlar' dediği Ercan Bey'in şirketinden cevap: 'İşçi alımımız yok'77 izlenme
Bir işsizlik intiharı daha... 28 yaşındaydı, canına kıydı...80 izlenme
MHP'de toplu istifalar durdurulamıyor! Kurultay sonrasında Bahçeli'ye toplu istifa şoku!
AKP'li Üsküdar Belediyesi 37 milyonluk borcu karşılığında kamu arazisini devretti!
Yerli savaş uçağı KAAN'a büyük darbe! Üretim durdu, nedenini Hakan Fidan açıkladı
Yüz binlerce öğrenci eğitime maddi nedenlerle ulaşamazken, MEB'den Türk musikisinin din eğitimi üzerine etkilerini araştıran kişiye 105 bin pound hibe desteği!