İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur TBMM Başkanlığı'na "Tren kazalarının araştırılması" için soru önergesi verdi.
Önergede şu ifadeler kaydedildi:
"2018 yılında birbirine yakın tarihlerde gerçekleşen iki tren kazası neticesinde 34 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 387 vatandaşımız yaralanmıştır. İlgili ve yetkili kurumlarca faciayla sonuçlanan bu tren kazalarının nedenlerinin net olarak açıklanamaması, basında ve kamuoyunda konuyla ilgili bilgi karmaşası yaşanmasına neden olmuştur. Son yıllarda yaşanan tren kazaları sonucunda yaşanan can kayıpları, yaralanmalar ve maddi hasarlar kamuoyunda huzursuzluk yaratmakta ve demiryolu ulaşımına olan güveni azaltmaktadır.
Tren kazalarına neden olan eksiklik ve ihmallerin araştırılması ve telafisi mümkün olmayacak yaralar açan tren kazalarının önüne geçilmesi, ihmal ve eksikliklere sebep olan yetkililerin, personellerin ve kişilerin tespit edilmesi amacıyla Anayasa'nın 98, İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz"
İYİ Parti tarafından sunulan araştırma önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin ret oyu vermesi sonucu reddedildi.
https://halktv.com.tr/gundem/akpvemhpoylariylatrenkazalariniarastirmaonergesineretkarari398526h
İBB'nin paraları 'beşli çete'ye akmış!71 izlenme
Eski AKP'li Meclis üyesi avukat, okul basıp öğrenciyi darp etti!16 izlenme
Yavaş duyurmuştu, Ankara Barosu’ndan destek geldi: Kol saatinin yerine Atatürk geliyor…121 izlenme
İsrail, Hamas'ın Türkiye ve Katar'da yaşayan liderinin Gazze'deki evini vurdu20 izlenme
Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu, AKP kaynakları açıkladı: Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?20 izlenme
AKP’li belediye başkanlarından İmamoğlu’na tebrik ziyareti!116 izlenme
Şimdi de metrobüs durağı İBB'nin elinden alınıyor: Bakanlık metrobüsün köprü ayağını satıyor!36 izlenme
Vatandaşın cebindeki yangın sönmüyor: Yoksulluk sınırı 58 bin liraya yükseldi!16 izlenme