Danıştay, 16 Nisan Referandumu öncesi “evet” yanlısı paneli kurumun web sitesi üzerinden duyuran Bursa’nın Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı, “kültürel ve sosyal faaliyet yaptığı” gerekçesiyle suçsuz buldu.
Cumhuriyet gazetesinden Yusuf Özkan’ın haberine göre, Danıştay, 16 Nisan Referandumu öncesi “evet” yanlısı paneli kurumun web sitesi üzerinden duyuran Bursa’nın Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı, “kültürel ve sosyal faaliyet yaptığı” gerekçesiyle suçsuz buldu. Avukat Erol Çiçek ve Sedat Ata adlı yurttaşlar Çağlayan hakkında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında düzenlenen “evet” yanlısı panel duyurusunu belediye web sitesinde ve Facebok sayfasında yaptığı, referandum sonucunu belediye binası terasında havai fişek attırarak kutladığı ve belediyenin resmi ilanlarında “Orhangazi Evet Platformu” adına Türk bayrağı deseni içeren ilanlar yayımlattığı savlarıyla suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılığın soruşturma talebini İçişleri Bakanlığı işleme koymadı.
Bunun üzerine Çiçek ve Ata Danıştay’a itiraz etti. Mahkeme, havai fişeklerin atılmasıyla ilgili talimatı Çağlayan’ın verdiği yönünde somut delil bulunmadığına hükmetti. Ayrıca evet yanlısı panelin duyurusunu da, “kültürel ve sosyal faaliyet” kapsamında değerlendirerek, her iki noktadaki itirazı reddetti.
Çiçek, 16 Nisan’daki referandumun halkın bir kesiminin destekleyip diğer kesiminin karşı çıktığı siyasi bir faaliyet olduğunu vurgulayarak, “Bunun hukuken tartışılacak bir yönü bulunmamaktadır. 298 sayılı kanunun 62. maddesinde sayılanlarla, kamuya yararlı dernekler ve bunlarda görev almış bulunan memur ve hizmetlilerin halkoylamasında da tarafsızlıklarını korumak zorunda olduklarına (298/631), ilişkin çok açık bir düzenleme vardır. Danıştay kararının bu kısmı yasalara ve evrensel hukuk ilkelerine açıkça aykırıdır” açıklamasını yaptı.
http://gazeteport.com/2018/akpyedestekvermekkulturelfaaliyetsayildi112629/
Türkiye’deki hesaplar açıldı, gurbetçilere vergi cezası yağıyor7 izlenme
Ankette sürpriz isimler de yer aldı: Erdoğan'ı bir isim geçti19 izlenme
Bakan Koca "Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" diyen Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı29 izlenme
Valilikten Akbelen savunması: "Yerine fidan dikilecek"25 izlenme
Diyanet İşleri uçmuş!101 izlenme
Cüneyt Arkın son röportajını İBB'nin yayın organı İstanbul Bülteni dergisine vermişti: "Ahh eski İstanbul…"29 izlenme
Bulgaristan'da Türkiye'de görülmeyecek istifa!186 izlenme
Yazışmalar ortaya çıktı: Seçil Erzan’a eniştesi akıl vermiş49 izlenme
‘Açlıktan ölüyoruz devlet iş vermiyor’ diyen kâğıt toplayıcısı: "Her zaman AK Partiliyiz"
Erdoğan'ın 2024’ü 'emekli yılı' ilan etmesine emeklilerden yanıt: “Harika yılımız. Öpülme yılımız bizim”
Murat Bardakçı'dan skandal sözler! "Hamas'a terör örgütü demek, İstiklal Harbi'ne bile, Kuva-yi Milliye'ye bile terör örgütü demekle eş değerdir"
Kur korumalıya 112 milyarlık vergi kıyağı