Geçtiğimiz cumartesi günü Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı miting, çarpıcı bir iddia ile gündeme geldi.
İddiaya göre, miting öncesi muhtarlara katılım baskısı yapıldı. AKP Bozdoğan İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi'nin, muhtarlara WhatsApp üzerinden mesaj göndererek miting alanından selfie çekmelerini ve bu fotoğrafları muhtarlar grubunda paylaşmalarını istediği öne sürüldü.
Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatcı, AKP’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da belediye personeline ‘baskı’ yaptığını belirtti.
Saatcı, Çerçioğlu'nun personelin tüm izinlerini kaldırdığını, personelin ve ailelerinin mitinge katılımını zorunlu tuttuğunu söyledi.
Saatcı'nın açıklaması şu şekilde:
“24 Ocak Cumartesi günü AKP Aydın’da gerçekleştirilen mitingin arka planı bir kez daha ortaya çıktı. Sarayın himayesine giren AKP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı, bürokratları ve bazı çalışanları aracılığıyla personelin tüm izinlerini kaldırmış, personellerin ve ailelerinin mitinge katılımını zorunlu tutmuştur.
İlçelerden gelen personel ve ailelerinden hem yolculuk sırasında hem de miting alanlarından fotoğraflar istenmiştir.
Asıl vahim olan, personele yaptığı baskı yetmezmiş gibi mahalle sakinlerimizin iradeleriyle seçilmiş muhtarlarımıza da aynı baskının yapılmış olmasıdır. Mahalle muhtarlarımıza miting alanında fotoğraf çekilme zorunlu tutulmuş, hatta bu konu bazı kanallar aracılığıyla muhtarlarımıza ve bizlere iletilmiştir. Muhtarlarımıza yapılan bu antidemokratik baskıyı ve zorbalığı kınıyor, tüm muhtarlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz.
Tüm bu zorlama ve baskılara rağmen mitingin zayıf geçmesi, suratlarının asılması ise gerçekleri bir kez daha ortaya koymaktadır. İstediğiniz kadar kaçın. İstediğiniz kadar algıya, yalana sarılın. Sizleri bu milletin elinden kimse kurtarmayacak.”
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Merkez Bankası kararı öncesi dolar 14 TL’yi, euro 16 TL’yi aştı!60 izlenme
CHP Sözcüsü Yücel: “Diyanet, beş ayda 2 milyon 312 bin asgari ücretlinin maaşı kadar harcadı”36 izlenme
Sinan Oğan daha önce "AKP'nin ikinci turda HDP ile anlaşma ihtimali, HDP'nin 6'lı Masa ile anlaşma ihtimalinin iki katıdır" demişti57 izlenme
Terör örgütü PKK yanlıları, Nürnberg’te Türk marketine saldırdı !247 izlenme
Emeklilerin canını sıkacak araştırma: Türkiye dibi gördü25 izlenme
Dağıstan’a inen İsrail uçağı ülkeyi karıştırdı: Havalimanını basıp İsraillileri kovaladılar!49 izlenme
Akılalmaz olay! Yanlış partiye oy verince parmağını kesti!113 izlenme
Tarihi camide restorasyon faciası! Sabah Gazetesi, İBB'yi suçlayan haberini silmek zorunda kaldı!68 izlenme