GENAR Araştırma şirketi Başkanı İhsan Aktaş, seçimden yaklaşık bir ay önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kararsız seçmenlerin Tatar lehine yöneldiğini açıklamıştı.
Paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Seçime bir ay kala Kıbrıs’ta yapmış olduğumuz araştırmada; 1Ersin Tatar iki devletli çözümden yana destek %60. 2 Tufan Erhürman federasyon çözümünden yana destek %40. Bir ay önce hatırı sayılır bir kararsız seçmen kitlesi vardı. Yeni saha bilgilerine göre kararsızlar Ersin Tatar lehine tercih yapıyor"
ANKETTE NE AÇIKLAMIŞTI?
GENAR’ın Eylül ayında gerçekleştirdiği ankette, Ersin Tatar’ın oy oranı yüzde 49,12, Tufan Erhürman’ın ise yüzde 47,12 olarak açıklanmıştı.
SANDIKTA TARİHİ YANILGI
Bugün yapılan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yüzde 62,82 oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçildi. Bağımsız aday Ersin Tatar ise yüzde 35,72 oyda kaldı. Bu sonuçla birlikte, GENAR’ın tahminiyle gerçek sonuç arasında 13,4 puanlık dev bir fark ortaya çıktı.
TELE1
Emekliler imza kampanyası başlattı: "En düşük emekli maaşı 35 bin lira olsun"49 izlenme
Elektrik sayacı değil mutfak enflasyonu! Ödediğiniz paranın farkına inanamayacaksınız80 izlenme
CHP'li Barut'tan flaş iddia: "Asırlık tarım mirası Emine Erdoğan'ın vakfına tahsis edilecek"21 izlenme
Yılmaz Özdil Halk Arenası'nı salladı ''Mustafa Kemal bir kez daha kazandı !'4690 izlenme
BM raporu: Uyuşturucu ticareti maske ve dezenfektan ticareti adı altında yapılıyor57 izlenme
Atatürk'e hakaret eden polis adayı için karar verildi341 izlenme
Öğretmen isyan etti! Öğrencisinin küfürlü mesajını sınıfta okudu: "O...pusunuz, çok ödev veriyorsunuz. Hoca bunu okusun"87 izlenme
Büfe ruhsatı iptal edilen yurttaş Valilik önünde kendini yaktı!77 izlenme
Cengiz göz dikti, köylüler kovuldu: Cenneti cehenneme çevirecek
Berat Albayrak gitti, ATV AKP'yi eleştirip muhalefete başladı!
AKP mi CHP mi daha çok harcamış? Mansur Yavaş 'Rakamlar yalan söylemez' diyerek paylaştı
Coşkun Aral: "Savaş ürkütücü boyutta, bu kadarını tahmin etmemiştim"