Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninde genç teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla kılıç kaldırmasının ardından başlayan tartışmalar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) önemli bir krize yol açtı. İddialara göre, AK Parti’ye yakın kaynaklar, teğmen Ebru Eroğlu ve beraberindeki bazı teğmenlerin TSK’dan ihraç edileceğini dile getiriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tören sonrası yaptığı “O kılıçları kime çekiyorsunuz? Hepsi ordudan temizlenecek” açıklaması, olayın ciddiyetini gözler önüne sermiş ve teğmenler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da kulislerde konuşulan bilgilere göre ihraç kararları yolda.
Gazeteci Altan Sancar’ın aktardığı kulis bilgilerine göre, özellikle teğmen Ebru Eroğlu’nun ismi ön plana çıkıyor ve AKP’ye yakın kaynaklar ihraç sürecinin başladığını iddia ediyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir kısım Kara Harp Okulu öğrencisinin kılıçlarını çekerek korsan bir yemin etmesi, toplumsal huzur ve birliğimizi tehlikeye sokacak bir cepheleşmeye neden olmuştur” ifadelerini kullanarak, bu olayın disiplin yaptırımları doğuracağı sinyalini vermişti.
Erdoğan, ABD ziyaretinde konuyla ilgili bir kez daha sert konuşmuş ve “Bu işin içindekiler kimlerse hak ettikleri cezayı alacaklar” diyerek, teğmenler hakkında verilecek cezanın kaçınılmaz olduğunu vurgulamıştı.
Sözcü
Fatma Zehra Kınık Demir’in mahkeme savunması ortaya çıktı: Mahkemede de karşı tarafı suçlamış!26 izlenme
Asker ateş altına aldı! İşte operasyonda yeni hedef…118 izlenme
Asgari ücrette sürpriz rakam! SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı! “Hükümet bu oranı istiyor ama…”19 izlenme
Vatandaş sokak röportajında iktidarı eleştiriyor diye polis muhabiri engellemeye çalıştı!81 izlenme
Akbelen’de ormanı kesen Limak’ın patronu doğal hayatı koruma derneği yöneticisi çıktı!25 izlenme
85 kişinin hayatını kaybettiği binanın yıkılmasında tek kusurlu olarak depremi gösterdiler36 izlenme
Erdoğan’ın hedef aldığı TMMOB: Cumhurbaşkanının demokrasiyle bağı kalmamıştır143 izlenme
Cevizlibağ KYK Atatürk Kız Yurdu önünde eylem: "Taciz değil barınmak istiyoruz!"12 izlenme
Yine TCDD yine ihmal! Bilecik’teki kazadan 4 yıl önce uyarı yapılmış
Sedat Peker'in iddialarında yer alan Paramount Otel ile ilgili flaş gelişme!
Aktrollere kötü haber: Savcılık kararını verdi
Vatandaş AKP'yi topa tuttu 'Bunlar Müslüman falan değil, Türk'de değiller ! Seçilmişlere KAYYUM atıyorlar, halk da saraya kayyum atayacak !'