Pakistan’da Temmuz-Eylül ayları arasında etkili olan muson yağmurları, bu yıl da büyük yıkıma yol açtı. Ülkenin doğusundaki Pencap eyaletinde şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen sellerde şu ana kadar 159 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi ise yaralandı. Yetkililer, ölümlerin çoğunun evlerin çatılarının çökmesi nedeniyle yaşandığını bildirdi.
Pencap Eyaleti Başbakanı Meryem Navaz, bazı bölgelerde hava koşullarının daha da kötüleşmesi nedeniyle "acil durum" ilan edildiğini duyurdu.
MUHABİR AKINTIYA KAPILDI
Sel felaketinin çarpıcı görüntülerinden biri, yerel kanal Ruhi TV’nin muhabiri Ali Musa Rıza’nın su içinden yaptığı yayın sırasında kaydedildi. Muhabir yayında, “Görüyorsunuz su beni itiyor. Burada durmak çok zor. Kendimi güvene almalıyım” dedikten kısa bir süre sonra sel sularıyla sürüklenmeye başladı.
Rıza’nın, bölge halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla suyun içinden yayın yaptığı öğrenildi. Muhabirin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Tele1
Bir zam daha yolda! Taksi, dolmuş ve servis araçlarında sistem değişti
CHP mahkemede: Bir ayda tam 14 dava görülecek
Cem Küçük'ten Sedat Peker geri vitesi! 'Elinden geleni ardına koyma' diyerek meydan okumuştu
Kesinlikle bir şeyler oldu: AKP'li Ali İhsan Yavuz arabuluculuk sınavını geçemedi!
Erdoğan’ın eski sağ kolu ‘erken seçim’ tarihini açıkladı: "Teşkilatlara talimat verdi..."
Ülkü Ocakları Eski Başkanı Afşin Hatipoğlu'ndan, Bahçeli ve MHP'ye ibretlik sözler !
Fatih Altaylı'dan bomba 'Gürsel Tekin' iddiası
Ali İsmail Korkmaz davasında yargılanan polis hakkında karar çıktı: Basit yaralama cezası!
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 370.832’ye, can kaybı 10.099’a yükseldi!
YSK birinci turun kesin sonuçlarını açıkladı