Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izinsiz faaliyet gösteren Hasan Hoca İlim Yayma Vakfı yatılı eğitim yurdunda kalan B.E.K.'ye (9) cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kurs hocası E.K. (24) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İlçeye bağlı Körkün Mahallesi'nde, 2 gün önce jandarmaya başvuran H.K., torunu B.E.K.'ya gittiği yatılı eğitim yurdunda kurs hocalarından E.K.'nin cinsel istismarda bulunduğu ihbarında bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, E.K.'yi gözaltına aldı.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli E.K. tutuklandı.
KURS BİNASI MÜHÜRLENDİ
Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Oğuzeli Kaymakamlığı eğitim verilen yerin kaçak olduğunu belirtti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Konu ile ilgili yapılan incelemede şüpheli E.K. ivedilikle gözaltına alınarak gerekli adli tahkikat tamamlanmış ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
Olayın geçtiği yerle ilgili yapılan araştırmada; eğitim verilen yerin kaçak olarak faaliyet sürdürdüğü, yaz döneminde kullanıldığı, çocukların barınma ve iaşe işlemlerinin yürütülmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talepte bulunulmadığı ve diğer resmi kurumlardan alınmış herhangi bir izinlerinin olmadığı belirlenmiştir.
Mülki amirin onayıyla, ilgili kurumlar, öğrencileri ailelerine sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini sağlamış ve bahse konu bina mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir.
Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmekte olup, üzücü olayın konusu hassasiyetle takip edilmektedir."
CHP'Lİ İSİMDEN AÇIKLAMA
CHP’li Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan ise konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama yaptı.
CHP'li Kalkan, "Herkes çocuğunu, torununu gönderdiği yerlere dikkat etsin" diye belirtti.
CHP'li Uğur Kalkan'ın açıklaması şu şekilde:
"Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Hasan Hoca Ilim Yayma Vakfı'nda 9 yaşındaki bir erkek çocuğu, görevli tarafından cinsel istismara uğradı.
Gaziantep'in böyle bir olayla anılmasından dolayı maalesef üzüntü duyuyorum. Ama bu konuyu da herkesin bilmesi lazım ki, bu konuda herkes çocuğunu, torununu gönderdiği yerlere dikkat etsin. Bu yurtla ilgili denetimler ne zaman yapılmıştır? Kimler denetlemiştir? Bunların da sorgulanması lazım. Yine bu kişi aylık gelirini 200 Lira olarak belirtmiştir. Bu kişi o vakıfta bu şartlarda nasıl çalışmaktadır? Yoksa herhangi bir kaydı olmadan gönüllü mü çalışmaktadır? Bu üzücü olay nedeniyle Gaziantep'teki bu tarz yerlerin bir kez daha denetimden geçirilmesi gerekmektedir. Umarım bir daha şehrimizde ve ülkemizde böyle bir olay yaşanmaz."
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpyeyakinvakfinkacakyatilikurankursunda9yasindakih6427.html
Onlardaki Hukuk ve Bizdeki Guguk !331 izlenme
Millet İttifakı'nın adayı açıklandı AKP gizli grup toplantısı yaptı: Erdoğan katılmadı vekillere bakın kim konuştu51 izlenme
Milyonlarca vatandaş elektrik faturasını ödeyemedi!95 izlenme
Görevden alınmıştı: Tunceli'de tarikatları savunan müdür AKP'den aday adayı oldu36 izlenme
Türkiye’nin dört bir yanında manzara bu! Bu alev cebimizi de yakar26 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: Araçların görüntüleri ortaya çıktı!35 izlenme
Soylu CHP'yi böyle hedef göstermişti ! 'Valilere talimat gönderdim, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin'1378 izlenme
AKP'li Mehmet Özhaseki'den bir skandal yorum daha! "T.C. ibaresi bölücülük alametidir"112 izlenme