Türkiye'de yurttaşların uzun bir süredir mücadele ettiği ekonomik kriz, gün geçtikçe derinleşiyor. Yurttaşlar, geçim sorunu nedeniyle yaşadıkları koşullara isyan ederken, AKP ise 'Türkiye Yüzyılı' gibi propagandalar ile 'iyi görüntü' çizme çabalarını sürdürüyor.
Yozgat’ın tarihi mekanlarından Tol Çarşı’da yaklaşık bir ay önce çay ocağı açan Uğur Uslu, özellikle okumak için gelen üniversite öğrencilerinin cebinde çay içecek parası olmaması nedeniyle çekingen davrandıklarını görünce bu uygulamayı başlattığını söyledi.
Uygulamanın ilgi gördüğünü kaydeden Uslu, şöyle konuştu:
“Tarihi bir mekan burası, ‘Tol çarşı’ ismiyle anılan. İşletmemizde 'askıda çay' uygulamamız var. Yaklaşık 50 civarında iyiliksever, hayırsever insanımız, 'askıda çay' bulunması adına bize belirli miktar ücret bırakıyorlar. Bu uygulamayı genelde üniversite öğrencileri kullanıyorlar şu an. Ola ki paralarının olmadığı müşkül durumlarda ikram ediyoruz kendilerine, askıda çayımızı. Üniversite öğrencileri dışında normal vatandaşımız için bu askıda çay uygulamamız geçerli. Yaklaşık bir aydır bu mekanda bu şekilde hizmetimizi sürdürmekteyiz. Talep yoğun, hem ‘askıda çay’ verme adına hayırseverler, hem de cebinde çay içecek parası olmayan insanlarımız bu uygulamaya itibar ediyorlar.”
Tele1
Vahşice öldürülen Ayşe Tokyaz'ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz: "İlk önce görmezden gelindim, yok sayıldım. Verdiğim ifadeler değil, ben kendim sorgulandım beni suçladılar"31 izlenme
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi43 izlenme
AKP’li yöneticiden akıl tutulması yaşatan ekomomik kriz yorumu!180 izlenme
Altının yarısını yabancılar üretiyor44 izlenme
Diyanet, Halil Konakçı hakkında soruşturma başlattı32 izlenme
Elazığ’da yüksek doğalgaz faturası şoku! "Bu millete yazık günah!"58 izlenme
Fatih'te sahte içkiden ölen kişinin tekel bayisinden alışveriş yaptığı anlar güvenlik kamerasında46 izlenme
Tunç Soyer'in Osmanlı ile ilgili açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Köksüzler269 izlenme
Lübnan, Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndermeye başladı!
Adıyamanlı depremzede bu sözlerle isyan etti ‘İlk 3 gün ne AFAD ne Kızılay enkazın başına gelmedi’
Ukrayna'dan Rusya'ya yeni saldırı! Rusya'yı Kırım'a bağlayan köprü su altından böyle vuruldu
Narin'in köyünde 15 çocuk öldü: 9'u Güran ailesinden