Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, santralin 2019’un ilk dokuz ayında yüzde 15 kapasite kullanım oranıyla çalıştığı, başvurunun lisans iptali olmayıp sadece üretimi durdurmak yönünde olduğu ve kararın olumlu çıkması durumunda iletim bedelleri giderlerinde yüzde 90 tasarruf sağlanacağı belirtildi.
KAP’a yapılan açıklamada şöyle dendi:
“147 MW kurulu güçteki Şanlıurfa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’nin serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanı azaldığından geçici süreyle üretimini durdurmak için TEİAŞ’a başvuru yapılmıştır.
Şanlıurfa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali 2019 yılının ilk dokuz ayında %15 kapasite kullanım oranıyla çalışmış olup, yurt içi enerji üretimimiz (Türkiye ve KKTC) içindeki payı aynı dönemde % 2, üçüncü çeyrek içinde ise % 0,5 olarak gerçekleşmiştir.
Baca gazı arıtma sistemi olmayan kömür santrallerinin emisyon şartlarını sağlayana kadar kapanması nedeniyle oluşan üretim talebi, verimliliği daha yüksek olan Antalya Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali tarafından rahatça karşılanabilecek durumdadır. Yapılan başvuru, lisans iptali olmayıp sadece üretimi durdurmak yönünde olduğu için Şanlıurfa santralimiz uygun piyasa koşullarının sağlanması durumunda kısa sürede üretime tekrar başlayabilecektir. Üretimi durdurma talebimiz olumlu karşılandığında santralimizin iletim bedeli giderlerinde yaklaşık %90 oranında maliyet tasarrufu sağlanacaktır.”
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/aksaenerjiuretimidurdurmakararialdi265165h.htm
Ege Denizi'nde deprem!66 izlenme
Araç muayene ücretlerine büyük zam: Asgari ücret zammını geride bıraktı30 izlenme
İmamoğlu’ndan ‘İliç’ vurgusu: "Gözü yaşlı annelerimizin hakkı adına sandıkta milletimizden yanıtı alacaklar"37 izlenme
Özgür Özel’den Emniyet'in Atatürk paylaşımına sert tepki16 izlenme
Öğretmen lisede bayrak açtı, öğrenciler bozkurt işareti yaptı39 izlenme
Ali Türkşen 'Ege Adalarının Yunanlılar tarafından işgal edilmesini kabul edemiyorum !'249 izlenme
Yeni görüntüleri çıktı: Rusya balistik füzelerle böyle vurdu51 izlenme
Güneydoğu'da AKP'den büyük kopuş! CHP'ye binlerce yeni üye99 izlenme