Eski Hazine Müsteşarlığı çalışanı Ali Çelik, Ali Babacan'ı hakkında bir dizi iddia ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusuna bulunmuştu.
Başlatılan soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddiaları soyut bularak Babacan hakkında soruşturmasına yapılmasına yer olmadığına kara verdi.
Kararda "İhbarda bulunanın görev yaptığı Hazine Müsteşarlığı'ndaki görev değişikliği ve hakkında idari soruşturma yapılmış olmasına karşı idare hukuku ilkelerine göre yasal yollara başvurulabileceği, Cumhuriyet Başsavcılığımızın idarenin işlemlerine yerindelik denetimi yapmak gibi yetki ve görevi bulunmadığı, kurum içerisinde görevle ilgili disiplin ve idari tasarrufta bulunan yetkililerin bu tasarrufundan dolayı herhangi bir silahlı terör örgütüyle illiyet ve irtibatının kurulamayacağı dosya kapsamında anlaşılmıştır" denildi. Bu nedenle Ali Babacan ve diğer Hazine Müsteşarlığı görevlileri hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığı vurgulandı.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/alibabacanhakkindafetosorusturmasikarari240754h.htm
Sivrisineklerden Kurtulmanın Doğal Yolları20 izlenme
Şirket kasalarını kamu aydınlattı31 izlenme
Belediye ihalesinden kötü kokular geliyor!242 izlenme
Son ankette AKP ve MHP'ye şok!33 izlenme
Soylu'nun “Gezi olaylarında otel tahsis edenler, Gezi olaylarında Taksim’deki otellerini tahsis edenler bugün uçaklarını tahsis ediyorlar” sözlerine Koç Holding'ten 'Binali Yıldırım'lı yanıt!170 izlenme
Katliam haberlerine yenisi eklendi! AKP’li belediyenin köpekleri toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi26 izlenme
İmamoğlu: Seçim döneminde işe alımlar araştırılıyor140 izlenme
‘İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ olarak değiştirildi!1270 izlenme