Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kayınbiraderi Enver Başar’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda müşavir olarak atandığı ve hiç işe gitmeden emekli olduğu ortaya çıktı. Başar’ın lise mezunu olduğu da öğrenildi.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Erbaş, başkanlığa başladığı yıllarda eşi Seher Erdaş’ın kardeşi Enver Başar’ı Başkanlık Müşaviri olarak atadı. Başar’ın ataması gizli tutulurken asıl mesleği ışık operatörlüğü olan ve tiyatro sahneleri için aydınlatma yapan Başar, yıllarca Diyanet’e hiç uğramadı. Hiç yapmadığı Diyanet Müşavirliği görevinden emekliye ayrıldı.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, konuyu Meclis gündemine taşıyarak “Diyanet’te başkan Ali Erbaş’ın kaç akrabası daha var?” sorusunu yöneltti. Kayınbirader tartışması sürerken Enver Başar’ın lise mezunu olduğu da ortaya çıkarken kayınbirader il müftüsü düzeyindeki başkan müşavirliği kadrosundan emekli oldu. Başar’ın ataması Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yer alan dört adet istisnai müşavir kadrosundan yapıldı.
halktv.com.tr
65 yaş ve üstüne tatil izni belgesi!117 izlenme
Süleyman Soylu Akşener'i hedef alınca Cemal Enginyurt'tan Sedat Peker iddiası geldi116 izlenme
Belediyede hesaplar şaştı: Kart değil, firma akıllı!153 izlenme
YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretlerini CHP'li belediye karşılayacak38 izlenme
MHP'li vekil Erkan Haberal'ın şoförü ABB çalışanını kasten ezdi!79 izlenme
İngiltere, İskoçya ve Galler'de sokaklar karıştı: Mülteciler ile halk arasında çatışmalar çıktı41 izlenme
İzmir’in Buca ilçesinde "Soğuktan öleceğim" diyerek yardım isteyen evsiz engelli bir vatandaş, sabah saatlerinde ölü bulundu25 izlenme
İncil'deki kehanet İsrail'de mi gerçekleşiyor? Tel Aviv'de karga istilası! Gökyüzü simsiyah oldu57 izlenme
Devlet Bahçeli baltayı taşa vurdu! Sonuçlar açıklandı ‘MHP seçmeni de mi FETÖ’cü?’
CHP'li isim gerçek sayıyı açıkladı: Sadece bir şehirde günlük 500 vaka var!
Doğalgazda 'sıfır' fatura bekleniyordu: Tam tersi olduğu ortaya çıktı
AB’den Türkiye’nin sınır kararına tepki: Çözüm bu olamaz