Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kayınbiraderi Enver Başar’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda müşavir olarak atandığı ve hiç işe gitmeden emekli olduğu ortaya çıktı. Başar’ın lise mezunu olduğu da öğrenildi.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Erbaş, başkanlığa başladığı yıllarda eşi Seher Erdaş’ın kardeşi Enver Başar’ı Başkanlık Müşaviri olarak atadı. Başar’ın ataması gizli tutulurken asıl mesleği ışık operatörlüğü olan ve tiyatro sahneleri için aydınlatma yapan Başar, yıllarca Diyanet’e hiç uğramadı. Hiç yapmadığı Diyanet Müşavirliği görevinden emekliye ayrıldı.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, konuyu Meclis gündemine taşıyarak “Diyanet’te başkan Ali Erbaş’ın kaç akrabası daha var?” sorusunu yöneltti. Kayınbirader tartışması sürerken Enver Başar’ın lise mezunu olduğu da ortaya çıkarken kayınbirader il müftüsü düzeyindeki başkan müşavirliği kadrosundan emekli oldu. Başar’ın ataması Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yer alan dört adet istisnai müşavir kadrosundan yapıldı.
halktv.com.tr
İşçi asgari ücret için tek yumruk61 izlenme
Akpınar ve Gezen'e hakaret eden Saray'ın mizahçısına tepki yağdı!1111 izlenme
AKP’li belediyelere tepki çekecek çifte standart!122 izlenme
Amerikalı gençler Suriye’ye tatile gidip, Suriye’de "Hayatımın en iyi tatili " videosu çektiler!28 izlenme
Donarak Şehit olan askerin ailesinin yaşadığı yer...734 izlenme
İBB'den yedi maddelik açıklama: Suçlamalara tek tek yanıt verdiler27 izlenme
PTT 2 milyon dolar ödedi, şirket iflas etti!39 izlenme
Gökhan Zan'dan Melih Gökçek'e: "Helal ülkenin haramzade siyasetçisi"26 izlenme
'Düşman bile yapmaz' ama onlar yapacak... Erzincan'dan ders alınmadı: Trabzon'daki iki yayla altın madeni için paylaşıldı
Özelleştirmenin ardından kıymetli arazi satılıyor!
Kriz sağlık çalışanlarını da vurdu!
Engin Polat'ın bacaklarını paylaşan Dilan Polat din sömürüsüne başladı: "Namaz kılmaktan bacakları kararmış. Önce morarıyor sonra kararıyor bana da olmuştu"