Kıdık, “İran doğalgazı kesti. Sanayici zorda. Peki Türkiye ne yapıyor. Hadi buyurun. İran uçakları Türkiye üzerinden vızır vızır uçuyor ama 1 Euro üst geçit parası ödemiyor. Türkiye'nin milyonlarca Avro ödeme alması gerekirken alamıyor. Hadi buyurun İran uçaklarına hava sahasını kapatın” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Türkiye, İran’dan gelen doğalgazda yaşanan kesinti yüzünden büyük bir problemle karşı karşıya. Doğalgaz tedarikinde yaşanan bu sıkıntının yansımaları ise ilk olarak ağır sanayide kendini gösteriyor.
Zira Türkiye, bu süreçte elindeki gazı daha dengeli dağıtabilmek için öncelikle gaz talebinin en yüksek olduğu sanayi bölgelerinde kullanılan doğalgazı yüzde 40 kısıtlama kararı aldı.
Ayrıca sanayi kuruluşlarında 3 günlük elektrik kesintisi uygulanacağı duyuruldu. Sanayiciler bu durumun planlanan üretim süreçlerini bozacağını belirtirken enerji uzmanları ise kesintilerin uzama ihtimalinin bulunduğunu ve havaların soğuk gitmesinin bu sıkıntıyı büyüteceğini belirtiyor.
Yeniçağ
Enflasyonu değil vatandaşı bitiriyorlar32 izlenme
CHP’li başkan sığınmacılara ait ruhsatsız iş yerlerini kendi elleriyle mühürledi: "Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz"35 izlenme
Viranşehir sahilinde korku dolu anlar: Afganlar tırmıklarla Türklere saldırdı!21 izlenme
Bir Mercedes bile etmez: Diyanet yangında ölen çocuklar için tazminat ödemedi!92 izlenme
Canlı yayında büyük kavga! Barış Yarkadaş bir soru sordu koltuk fırlatan Tanju Özcan'ın dili döndü48 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir'de konuşması kesildi! "İzin almanız gerekiyor"83 izlenme
Muharrem İnce Sinop’ta halka seslendi166 izlenme
Bu Atatürk’ün mirasını temsil tartışmasıdır104 izlenme
Trabzon Havalimanı'nda Soylu’ya "Akıllı ol" diye seslenen vatandaşla ilgili flaş gelişme!
'İBB Haber' ve 'Büyükşehir Çalışıyor' hesapları İmamoğlu 'aleyhine' paylaşımlara başladı: 'Yöneticisi Murat Kurum'la anlaştı' iddiası
Ankara'daki patlamadan sonra haber alınamayan yurttaşın yakını 'Hırsınız da iktidarınız da yerin dibine batsın'
Bayraktar'ın itiraflarına Cemil Çiçek'ten yanıt: Bayraktar farklıydı