Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusların Ukrayna'yı birkaç gün içerisinde işgal etmeyi planladığını fakat 48 saatlik planlarının 48 güne uzandığını söyledi.
Ukrayna Devlet Başkanı, Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) özel bir operasyonla gözaltına aldığı Viktor Medvedçuk'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Medvedçuk'un 48 gün saklanmayı başardığını ama sonunda yakalandığını ifade eden Zelenski, "Rusya Federasyonu'na Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve ordumuz da bu olasılığı göz önünde bulundursun." diye konuştu.
Ukrayna'nın en büyük ikinci partisi olarak bilinen Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri olarak tanınan Medvedçuk, Mayıs 2021'de devlete ihanet şüphesiyle ev hapsi cezası almıştı.
Ülkedeki savaşın başlamasının ardından ev hapsinden kaçtığı iddia edilen Medvedçuk'un, aynı zamanda Putin'in kızının vaftiz babası olduğu da öne sürülüyor.
Zelenski, "Rus ordusu bu 48 günde Çeçenistan'daki 2 savaşta, Sovyetler Birliğinin ise Afganistan'da 10 yılda kaybettiğinden daha fazla kayıp verdi" dedi.
halktv.com.tr
Pera Palas’ta rüya gibi Cumhuriyet Balosu38 izlenme
Bayrampaşa Belediyesi operasyonunda flaş gelişme: Başkan Hasan Mutlu dahil 39 kişiye tutuklama talebi17 izlenme
Doğumhaneden çıkarken tüm kameralar oradaydı! Dünya böyle bir bebek görmedi37 izlenme
Merkez Bankası’nın faiz kararına tepki yağdı! “İndirim gündemimde değil demiş”46 izlenme
'Cinci' Dalgalı hakim karşısında: "Birşeyler yazıyormuş gibi yaptım, kendimde değildim"89 izlenme
Amazon yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor32 izlenme
Ekrem İmamoğlu'na en çok oy veren iller belli oldu32 izlenme
Seçil Erzan cezaevinde tek kişilik koğuşa alındı33 izlenme