20252027 dönemini kapsayan yeni "Orta Vadeli Program" açıklandı. 2024 enflasyon hedefi yüzde 33'ten yüzde 41.5'e yükseldi. SÖZCÜ TV'de OVP verilerini değerlendiren ekonomi yazarı Şeref Oğuz, hükümetin ocak ayında mevcut enflasyon tahminiyle asgari ücreti 20 bin TL'ye yükselteceği öngörüsünde bulundu. Oğuz, OVP'deki büyüme detaylarının erken seçim sinyali olduğu düşüncesini dile getirdi.

Oğuz, "OVP bir geçiştirme, temenni. OVP ekonomi kısmı daha iyi bir Türkiye vaat etmiyor. OVP'nin büyüme satırından yola çıktığım zaman erken seçimi görüyorum. 2025 ya da 2026 yılında erken seçimi görüyorum" dedi..
20252027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarafından açıklanıyor. OVP'de hükümetin enflasyon, kur, büyüme ve işsizlik tahminleri yer alıyor. 2024 enflasyon hedefi yüzde 33'ten yüzde 41,5’e revize edildi. Böylece enflasyon hedefinde 8.5 puan sapma meydana geldi. Verilere ilişkin olarak, Şeref Oğuz, "OVP ben seçime kadar kuru da asgari ücreti de TÜİK enflasyonu kıyısında yüzdüreceğim, 2025 yılında sana yüzde 17.5 civarında zam vereceğim, asgari ücreti 20 bin TL yaparım. 2026'da sana akıtacağım neden sandığa gidiyoruz diyor." ifadesini kullandı.
Sözcü
Memleket Partisi'nde toplu istifa depremi! "Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz"48 izlenme
Levent Gültekin 'AKP'de, Erdoğan ölse de kurtulsak diyenler var !'888 izlenme
Tarkan’dan '7 Eylül' öncesi Akbelen Ormanı paylaşımı: ‘Kaybedecek vaktimiz yok’42 izlenme
ÖSO mensupları şarkı söylerken yanlışlıkla kendilerini havaya uçurdu!32 izlenme
Adalet Bakanlığı: Emekli Korgeneral Avar, 16 Aralık'ta dilekçe verdiğini ve hemen işleme alındığını bildirdi.31 izlenme
İmamoğlu'ndan Zeyrek için duygu yüklü satırlar! "Bir yiğidin ardından..."19 izlenme
AKP'li vekil halkı öküze benzetmişti: Gazeteciyi işinden oldurdu168 izlenme
Çiftçiden ‘Çiftçinin son hali’ videosu: "Marketlerde patlıcan 24.90 lira. Ben burada vatandaşlara bedava veriyorum. Aracı firmalar tarladan almıyor malı"40 izlenme
Akaryakıtta 'gizli' zam!
Başak Demirtaş, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmayacak
Provokatörler Suriyelilere saldırdı, dövdükleri Türk çıktı !
Ağbaba'dan İçişleri Bakanlığı'nın 'tasarruf' paylaşımına tepki: "Tasarrufa başlayacaksan saraydan başlayacaksın"