Parkta oturan genç kızlara bir simitin 10 lira olduğu söylenerek alım gücünün sorulması üzerine genç kız, “Tek fotoğrafla özetlemek istiyorum” diyerek, dijital banka hesabını gösterdi. Genç kızın banka hesabında sadece 10 lira 65 kuruş olduğu görüldü.
Yanında oturan arkadaşı ise, “Gerçekten her şey çok zor, bir aktivite yapamıyorsun. Yapmaya kalksan bir sürü para. Gençler olarak tükendik. İşe gelip gidiyoruz ama gördüğünüz gibi beş kuruş paramız yok. Sabahları 3 simit alıyoruz, 38 lira para veriyoruz” dedi.
Banka hesabındaki parayı gösteren genç, “Zaten günlük hiçbir şey yapmadan sabah bir dolmuşa bir simite zaten 100 liraya yakın gidiyor”
Yaşının 18 olduğunu söyleyen genç, “Saçlarımı boyatmasaydım görebilirdiniz, saçımda beyazlar vardı. Bir buçuk yıldır çalışıyorum aralıksız. Ondan önce de hem çalışıp hem okuyordum. Ama hiçbir şeye yetmiyor” dedi.
Diğer genç ise, “Bu bence sadece bizimle alakalı da değil. Çevredeki birçok gence sorsanız hepsi aynı cevabı verecektir diye düşünüyoruz.” Diye konuştu.
“YAŞIYORSUN AMA TADI YOK HAYATIN”
18 yaşındaki gençte, “Şu sokakta yürüyorsan, cebinde şu telefon varsa onun gözünde çok lükssün. Normal aktiviteler bile artık lüks oldu. Ben batari çalmak istiyorum, kaç tane hocayla görüştüm, ders başı bin lira alıyorlar. Gidemedim yanı yapamadım. Çocukluğumdan beri ayalım. Onlara göre ‘çok mu gerekli, yaşayabilirsin batarisiz’ oluyor. Ama öyle değil yani. Yaşıyorsun ama tadı yok hayatın. Tatsız tuzsuz yaşıyorsun.
Odatv.com
MSB acı haberi duyurdu! Barış Pınarı Harekâtı'nda 1 şehit
Traktörüne haciz gelen çiftçi hayatını kaybetti!
Almanya AKP imamlarını istemiyor! DİTİB Almanya'da imam yetiştirecek
İnce’nin mitinginde tutuklanan 11 kişiden 9’u serbest bırakıldı
AKP Genel Merkezi'nde konuşan AKP'li seçmen: “Biz şaşaaya alıştık. Halka tepeden bakıyoruz vatandaşın içinde değiliz"
Depremden kurtuldular ihmale yenildiler! Yurtlar kapalı, ürünler tarihi geçmiş
Bir mahalle daha karantinaya alındı!
Türklere ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaret eden Afgan yobaz çark edip özür diledi!
Yoksullar ligine doğru ilerliyoruz! Kişi başına milli gelirde 192 ülke arasında 74’üncü sıraya düştük!
1 litre süt 10 TL’ye dayandı, daha büyük zam kapıda! Bu gidişle bardakla satılacak!