Son dönemde ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte çok sayıda kalifiye iş gücü Türkiye’den ayrılarak Batı ülkelerine gitmek için çabalarken Almanya’da Türk çalışanlar için dikkat çekici bir gelişme yaşandı.
Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild am Sonntag, Almanya’nın içişleri bakanlığı, ulaştırma bakanlığı ve çalışma bakanlıklarına dayandırdığı haberde, ülkede binlerce yabancı işçi alınacağını duyurdu. Gazete, Almanya’daki havalimanlarındaki çalışan eksikliğini geçici yabancı işçilerle doldurulmanın planlandığını aktardı.

Son haftalarda Almanya’daki havalimanlarında çalışan sıkıntısı dolayısıyla uzun kuyruklar oluştu.
Başta Almanya olmak üzere son haftalarda birçok Avrupa ülkesinde Covid19 yasaklarının kalkmasıyla havalimanlarında bir yoğunluk meydana geldi.
Bild am Sonntag, Almanya bakanlıkların ortak bir kampanya yaparak 2.000 ile 3.000 yabancı çalışanı işe almayı planladığını yazdı. Bu plan kapsamında binlerce Türk vatandaşının Temmuz ayından itibaren birkaç ay süreyle Almanya’da çalışabileceği belirtili.
Gazeteye konuşan Çalışma Bakanı Hubertus Heil, “Çalışanlara iyi bir maaş ve kısa bir için düzgün bir kalacak yer sağlamalıyız. İnsanları sömürmemeli ve sosyal bir fark yaratmamalıyız” dedi.
Atatürk döneminde enflasyondan utanılırdı29 izlenme
Enflasyon rakamlarına göre kira artış oranı yüzde 59,91 oldu.59 izlenme
Plaketi görünce masaya uçtu: Faslı ve Cezayirli diplomatlar Japonya’da birbirine girdi!42 izlenme
Alamadığımız kırmızı et AKP'lilerin sofrasında31 izlenme
Kaosun yaşandığı Fransa'da kitlesel eylem çağrısı!53 izlenme
İnce'den 3. Havalimanı işçilerine Nazım'lı destek157 izlenme
Gelecek Partili vekilden skandal paylaşım48 izlenme
Ümit Özdağ'ın tutukluluğunda yeni gelişme!34 izlenme