Almanya'da hükümet, kaçak göçe karşı önlemlerini artırıyor. Sınır kontrolleri, ilk ayak basılan AB üyesi ülkeye iade, geldiği ülkeye iade, suça karışanların hızlı sınır dışı edilmesi gibi önlemlerin dışında, bu kez „sosyal ve ekonomik yardımlar" da kesiliyor. Ülkeye kaçak giren Türklere, ilticası kabul edilmemişse artık sadece "yatak, sabun ve ekmek" verilecek.
Almanya'da kaçak Türklere para yardımları, kira ve ayni yardımlar ve sağlık yardımları duracak. Sadece acil durumlarda tedavi mümkün olacak. Artık doktora gidip tedavi olmak mümkün olmayacak.
Üçlü koalisyon hükümetinin vardığı anlaşmaya göre, teröre ve silahlı saldırı ihtimallerine karşı sert önlemler alındı. Bu önlemler içerisinde özellikle ülkeye kaçak giren Türkleri yakından ilgilendiren ekonomik kesintiler dikkati çekiyor.
Hükümet ortakları, ülkeye kaçak girip iltica talep edenlerle birlikte ilticası reddedilenlerle ilgili önlemlerde anlaşırken, bu durumdan en çok Türkler etkilenecek. Çünkü, iltica talep eden yüzde 90'dan fazla başvuru reddediliyor. Afgan ve Suriyeliler de ret oranı ise yüzde 10.
İlticası kabul edilenler, Alman "sosyal ve diğer yardımlarından" yararlanabilecek. İltica başvurusunda bulunan veya başvurusu reddedilen Türkler için ise artık şu kurallar geçerli olacak:
* Almanya’ya gelip iltica isteyen Türk, Almanya’dan önce ilk hangi AB üyesi ülkeye ayak bastıysa oraya gönderilecek. İltica işlemleri orada sürecek. Tabii bu sırada, Afgan ve Suriyelilere ödenen aylık 580 euroluk yardım da verilmeyecek. Sağlık yardımları ile diğer sosyal yardımlar kesilecek. Şimdiye kadar, ülkeye girip iltica talep eden Türklere ve diğerlerine, ilticaları kabul edilene kadar ayda 470 euro ödeniyordu.
* Almanya’dan önce başka bir AB üyesi ülkede kaydedilmeyen ve Almanya’da iltica talebi reddedilen Türkler de, aynı şekilde "maddi ve ayni" yardımlardan yararlanamayacak. Bunlara da sadece "yatak, ekmek ve sabun (hijyen malzemeleri)" verilecek. Değişiklikler kısa sürede yürürlüğe sokulacak. Yeşiller'in bu konudaki itirazları da aşıldı.
* Almanya’ya, "Ben ülkemde eziyet görüyorum. Siyaseten takip ediliyorum" gibi gerekçelerle iltica eden bir Türk, ilticası kabul edildikten sonra da takip edilecek. Bu kişi, istediği gibi Türkiye’ye girip çıkıyorsa, "iltica talebinin temelsiz" olduğu kanıtlanmış sayılacak ve ilticası iptal edilecek. Aynı şey, Afgan ve Suriyeliler için de geçerli olacak.
Almanya’ya kaçak giren mültecilere, nakit yardımı iyice kısıtlanacak. Sadece ilticası kabul edilme ihtimali olanlar para alacak. İltica başvurusunda bulunan ve işlemi devam edenlerden Suriyeli ve Afganlar para alabilecek. Bu para başvuru aşamasında aylık 470 euro olacak. Başvuru kabul edilirse, 100 euro artacak. Ancak, para yerine ödeme kartı verilecek. Türkler ise, ilk ayak bastıkları AB üyesi ülke ya da Türkiye’ye gönderilecek.
Sözcü
Salda Gölü için dava açıldı: 'İhale iptal edilsin'99 izlenme
Acı görüntü: Bolu Kartalkaya'daki yangın faciasında morglar doldu, cenazeler soğuk hava depolu TIR'lara koyuldu128 izlenme
Bahçeli'yi eleştirmişti... Gazeteci Murat İde'ye yumruklu, sopalı saldırı!114 izlenme
İsrail Gazze’ye yakıt girişine izin vermeyecek!43 izlenme
Erdoğan’dan ABD’ye Tepki41 izlenme
İptal edilen o sınav tekrar nasıl geçerli sayıldı?140 izlenme
Gaziantep Valisi, devletin valisi olduğunu unuttu Erdoğan'a ve AKP'ye oy istedi!48 izlenme
Konya'da miting çağrısı yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı!39 izlenme
Erk Acarer açıkladı 'Sansür yasasına yarı yarıya ‘Sedat Peker’ yasası da diyebiliriz'
CHP'nin 81 il başkanından ortak açıklama: "Saray bizi asla teslim alamaz"
Alkole dev zam! Fiyat listeleri paylaşıldı
Savaş yeniden şiddetlendi! İran füzeleri, İsrail’i cehenneme çevirdi! 'Demir Kubbe'yi delen İran, Tel Aviv'de bir noktayı vurdu!