Almanya'da hükümet kurmak için müzakere yürüten Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) anlaşmaya vardı.
Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Genel Başkanı Friedrich Merz, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Markus Söder ile SPD Eş Genel Başkanları Lars Klingbeil ve Saskia Esken başkanlığındaki partilerin müzakere heyetleri, koalisyon görüşmelerinin son turu için CDU Genel Merkezi'nde bir araya geldi.
Taraflar anlaşma sağlanırken, koalisyonun plan ve programı ile ilgili yeni bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı.
İngiliz haber ajansı Reuters'ın "son dakika" ibaresiyle aktardığı haberde, Alman koalisyon hükümetinin vatandaşlık konusunda bazı adımlar atmaya hazırlandığı belirtildi.
Koalisyon hükümetinin, suçlular ve suça yatkın kişilerden başlamak üzere ülkedeki Suriyelileri ülkelerine gönderme kararı aldığı belirtilirken son dönemde başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden kalifiye elemanın gittiği Almanya'da "hızlı vatandaşlık" uygulamasının da rafa kaldırılmak üzere olduğu belirtildi.
Belgelerde, "Alman koalisyon ortakları, üç yıl ülkede kaldıktan sonra vatandaşlık alma hakkını sonlandırmayı planlıyor. Vatandaşlık reformları devam edecek fakat hızlı vatandaşlık uygulaması kaldırılacak" ifadeleri yer aldı.
Başbakan olması beklenen Friedrich Merz, "Alman vatandaşı olmak için en az 5 yıl burada yaşamak gerekecek" dedi.
Merz, "Ben CDU, CSU ve SPD'nin bu koalisyon anlaşmasını kabul etmesini bekliyorum" ifadesini kullandı.
Nefes
Sigaralara zam yağdı! Yarından itibaren geçerli olacak72 izlenme
Asgari ücret 2.951 TL eridi39 izlenme
TurkNet'e siber saldırı sonrası açıklama: Kişisel veriler, finansal bilgiler, parolalar... Yetkisiz erişimi doğruladılar38 izlenme
Barolardan sert tepki: "Sandık kaçırılmak isteniyor!"112 izlenme
Vatandaştan Tarım Kredi indirimi yorumu: "Fark eden hiçbir şey yok!"54 izlenme
Doğalgaz faturası 21 bin lirayı bulacak30 izlenme
OHAL'den sonra ilk defa116 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu dosyaları kaçırdı34 izlenme
İngiltere'de deprem için toplanan yardımlar 100 milyon sterlini geçti
İmamoğlu sert çıktı, Erdoğan'a seslendi: "Çözüm bul"
Bursalı çiftçi, dünden bugüne ne değiştiğini bir bir sıraladı: Bursalı maydanoz üreticisi Ertuğrul Erdem: "Arkamızda olan devlet kurumlarımız vardı, şu anda yasal tefeci durumundalar"
Vizesiz Avrupa 6 kritere takıldı: "Vize serbestisi Türk yetkililerin elinde"