Pandemi tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yeniden tırmanışa geçti. Avrupa başta olmak üzere birçok ülke tam kapanma dahil birçok ciddi uygulamayı devreye soktu. Bazı ülkeler sağlıklı insanların dahi ülkelerine girişi kapattı. Türkiye'de hasta sayısı Nisan ayındaki düzeyin de üzerine çıktı. Hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranı resmi rakamlara göre dahi yüzde 79.8'e ulaştı.
SÖZCÜ bu tabloya rağmen, vatandaş hastanede yer bulamazken ambulans uçaklarla her gün yurtdışından coronalı hasta getirildiğini ortaya çıkardı. 20 bin doları veren dünyanın dört bir yanından coronalı hastaları Türkiye'ye taşıyordu. SÖZCÜ'nün geçtiğimiz Cuma günü manşetten duyurduğu haberi ses getirdi. İlgili tüm kurumlar harekete geçti.
Alınan karar dün akşam (Cuma) ilgili havayolu şirketlerine iletildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda aynen şu ifadelere yer verildi.
“İKİNCİ BİR EMRE KADAR YASAK”
“Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesi çerçevesinde ülkemize özel uçakla Covid19 pozitif hasta getirilmesi ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulmaması halinde ilgili işletmelere idari yaptırımlar uygulanacaktır. Uygulamanın detayları hakkında yazımız, hafta başında tarafınıza ulaştırılacaktır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”
İlgili şirketlere mail yoluyla gönderilen yazıyla, ambulans uçaklarla yurtdışından coronalı hasta sevkiyatı durdurulmuş oldu. Yasağın denetim ve kontrolü mülki idare amirlikleri vasıtasıyla sağlanacak. Düzenlemeyle ilgili ayrıntıları Sağlık Bakanlığı belirleyecek.
SAHİBİ KATARLILAR
Türkiye'de hem kamu hem özel sektörde ambulans uçak işletiliyor. Sağlık Bakanlığı, Ceylan İnşaat ve Katarlılar'ın sahibi olduğu Redstar'dan ihaleyle kiraladığı ambulans uçaklarla hizmet veriyor. Bakanlık dışında, özel sektörde Redstar, diğeri ise S.O.S.'in ambulans uçakları var.
Redstar Havacılık'ın 5 uçağı var. En aktif kullanılan TCRSB tescilli ambulans uçağın son haftalarda günde 56 sefer yapıyordu. Yeni yasağın tebliği edilmesiyle uçuşların dünden itibaren durduğu görülüyor. Redstar, Irak, Gürcistan, Arnavutluk, Rusya ve Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden uzaklığa göre hasta nakli için 18 bin ile 22 bin dolar arasında tarife uyguluyordu.
Amcaoğluna ‘Yürü ya kulum’ denmiş!32 izlenme
Yeni ankette AKP'yi üzecek sonuç: Yüzde 30'un altında!37 izlenme
Meclis tarihinde bir ilk! Erdoğan'ın posteri Şeref Kapısı'na asıldı72 izlenme
Elektrik faturalarına yüzde yüz zam kapıda27 izlenme
CHP'li Burcu Köksal'ın CHP'nin simgesi altıoku sayamaması sosyal medyada gündem oldu29 izlenme
Londra’da cami önünde ırkçı saldırı!66 izlenme
Esnaf olduğu belirtilen bir yurttaş, Ankara Kalesi surlarından atladı! Durumu kritik!53 izlenme
TÜİK, danışma kurullarını lağvetti!74 izlenme
Kulis: Mehmet Şimşek ‘Kimse ek ödenek için gelmesin’ dedi, emeklilere neden zam yapılmadığını açıkladı
Enflasyon açıklandı: Memur ve emekli maaşlarına zam ile kira artış oranı belli oldu... İşte meslek meslek maaşlar
Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST ziyaretine Selçuk Bayraktar'dan ilk açıklama: Şaşırdım
Pazarda yangın var: Gıda enflasyonu dünyada duruldu Türkiye'de uçuyor