Çiftlik Bank benzeri vurgun yaptığı ve yaklaşık 200 milyon TL’lik para
topladığı ileri sürülen Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren
Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir tutuklandı. 21 Mart'ta basın
açıklaması yapan Karademir'in, 23 Mart'ta yurtdışına çıkmak üzereyken
engellendiği öğrenildi.
Çiftlik Bank benzeri vurgun yaptığı ve yaklaşık 200 milyon TL’lik para
topladığı ileri sürülen Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren
Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir gözaltına alındı.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Anadolu Farm isimli oyunun, oyun üyeleri tarafından sahibi ve yöneticisi olarak bilinen İsa Karademir gözaltına alındı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
'Bir yere gittiğimiz yok' dedikten 2 gün sonra yurt dışına kaçmak isterken polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Anadolu Farm kurucusu olduğunu iddia eden İsa Karademir, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Karademir, tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Anadolu Farm isimli oyunun, oyun üyeleri tarafından sahibi ve yöneticisi olarak bilinen, 21 Mart’ta Anadolu Farm kurucusu olarak basın açıklaması yapan, 23 Mart’ta yurt dışına çıkmak üzereyken engellenen ve Kayseri’de Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık Oto Tur. Gıda Lokanta San. Tic. AŞ. isimli firmanın Şube Müdürü İsa Karademir gözaltına alındı.
'ÇİFTLİK BANK'IN GÜNAH KEÇİSİ OLDUK'
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'nde sağlık kontrolünden geçirilen İsa Karademir gazetecilerin sorularına ““Kaçarken yakalanmadım arkadaşlar. Ben kendim teslim oldum. Yalan haber yapmayın. Kısacası Çiftlik Bank'ın günah keçisi olduk” diye konuştu
6 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Merkezi Kayseri’de bulunan, şirketin yönetim kurulu başkanı Fehmi Özakan (25), internet sitesi yöneticisi İbrahim K., programın yazılımcısı R.T., firma çalışanı E.K. ve 2 şube müdürü, soruşturma kapsamında daha önce tutuklanmıştı.
"BİR YERE GİTTİĞİMİZ YOK" DEMİŞTİ
Gözaltına alınan Karademir, 21 Mart'ta yaptığı basın açıklamasında 'Bir yere gittiğimiz yok, süreci bizzat takip edeceğim' demişti. Gazetecilere kendisini Anadolu Farm'ın kurucusu olarak tanıtan İsa Karademir'in, bu açıklamadan 2 gün sonra yurt dışına kaçmasını polisin engellediği ortaya çıktı.
"ANAPARALARI ÖDEYECEK GÜÇTEYİZ" DEMİŞTİ
Öte yandan, 21 Mart günü açıklama yapan İsa Karademir, Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'dan bahsederek, "Onlar gibi bir yere gitmedik, bizim sistemimiz çok farklı. Müfettişler ‘bu sistemi kapatmanız lazım’ dediği anda herkesin içi rahat olsun insanların anaparasını ödeyecek güçteyiz" demişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/949572/Anadolu_Farm_in_kurucusu_tutuklandi.html
Büyük tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı21 izlenme
Dünyaca ünlü çağlayan özelleştirme kurbanı! Tortum Şelalesi’nin suyunu kestiler!62 izlenme
AKP'nin kalesinde ekmek 10 TL! Ekmek fiyatına 4 lira zam57 izlenme
Deniz Zeyrek 'elimde belgeler var' dedi: "Mustafa Varank memur maaşıyla 100 milyonluk havuzlu villa almış"32 izlenme
Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşundan rekor borç!56 izlenme
AKP’li başkandan yine çok konuşulacak hareket! Masrafları halk ödeyecek!86 izlenme
Veremle mücadele parasına çökmüşler!40 izlenme
Konya'daki Nalçacı pazarında zamlardan dert yanan vatandaş: "Vallahi anamız ağladı. Belediye seçimlerinde ağızlarının paylarını verip düzelteceğiz"46 izlenme
Dış güçler bunu da kıskanır mı? Türkiye'de son 20 yılın en acı rekoru: Yüzde 80'in altına düştü
Eğitimde vatandaşa bir şok daha! Suriyelilere Türkiye'de sınavsız üniversite hakkı!
Türkiye'nin son 19 yılının 2 dakikalık özeti! 128 Milyar Dolar bu hikâyede!
17 milyon emekli 11 bin hobi bahçesi etmedi