Star TV, önceki akşam yayınladığı filmde Atatürk sahnesinin makaslanmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Star TV’de önceki akşam yayınlanan Kaçma Birader filminde yer alan karakol sahnesindeki Anıtkabir ve Atatürk replikleri makaslandı. Genç karakterin “Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor” sözleri hakaret ve küfür olmamasına karşın sansürlendi.
4 Mart 2016’da vizyona giren, senaryosunu Emrah ve Murat Kaman’ın yazdığı, başrollerini Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Nejat Uygur ve Necip Memili’nin paylaştığı Kaçma Birader filmindeki makaslanan sahneyle ilgili Star TV'den açıklama geldi.
Şunu belirtmen isteriz ki; bu sahnenin yer almamasının nedeni yorumlarda iddia edildiği gibi Atatürk adının silinmesi değil, tam aksine büyük kurtarıcının hatırasına duyulan derin saygıdır.
Bir komedi filminde Yüce Önder'in adının geçtiği böyle bir repliğin yayınlanmasının uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.
Star TV, Büyük Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi hatırasını korumak adına, söz konusu telefon şakası sahnesini yayınlamama kararı almıştır. Kamuoyuna ve değerli izleyicilerimize saygıyla duyurulur.
![]()
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1197522/Ataturk_u_sansurleyen_Star_TV_den_aciklama.html
AKP'nin oy deposu dövizden vazgeçmedi!146 izlenme
Ballı bürokratlar: Hem bakanlıktan hem de enerji şirketinden maaş alıyorlar42 izlenme
ABD'nin İstanbul Boğazı'na demirleyen savaş gemisinde skandal bayrak detayı37 izlenme
Cem Yılmaz'dan "Bebek sahili" paylaşımı: "Bir sen bir ben..."258 izlenme
Sahte diplomaları “Sehven” onayladık!65 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz'ın el konulan özel jeti satıldı! Asıl bomba uçağı satın alan kişi bakın kim çıktı?60 izlenme
YSK açıkladı: Şu ana kadar yurt dışında kullanılan oy sayısı belli oldu57 izlenme
Emekliden memura torba yasa geliyor: Milyonların gözü Meclis’te! SGK Uzmanı İsa Karakaş tek tek anlattı22 izlenme
İnsan canı bu kadar ucuz mu? İş makinaları enkazdan banka kasası çıkardı vatandaşlar isyan etti!
Özgür Özel: "AK Parti rahatsızlık yaratan tüm gazetecileri susturmaya çalışıyor"
İmamoğlu 'Şu ana kadar vakıflara verilmiş 357 milyon lirayı iptal ettik, yemek adı altında bir vakfa 56 milyon lira verilmiş !'
‘Yeniden sayımda aslında 0 olan oylar, 2 olarak Binali Yıldırım’a yazıldı’