İstanbul’daki Mustafa Pars Anaokulu’nda, otizmli bir öğrencinin mezuniyet gösterisine alınmadığı iddia edildi.
Gazete Duvar’ın haberine göre, öğrencinin ailesi ile salonun bir köşesinde, arkadaşlarından uzak bir şekilde kutlama yapan otizmli öğrencinin görüntüleri veli tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
Instagram hesabından 4 Haziran günü paylaşım yapan anne Ezgi Desovalı, “Değerli arkadaşlarım, şimdi sizlerden canım oğlum için destek bekliyorum. Ve bilin ki sadece özet geçiyorum. Oğlum Asil Ahmet Kurt anaokulu kaynaştırma öğrencisidir. Bugüne kadar önce devlet tarafından kaydının düştüğü okulda sorun yaşandı. Ağladım içime attım sustum. Okul değiştirdik. Mevcut okulda kaynaştırma olarak gideceği saatleri kendileri belirlediler. Zaman içinde kahvaltı saatine (1 saat) çekildi yemediği biline biline. Sürekli alttan aldık ki beni tanıyan bilir çok sabırlıyım. Ne istedilerse yaptık. Oğlumu bir birey olarak görmeyi bırakın, hiçbir materyal vb istenmedi bile ki alalım. Sonra yine sınıfı öğleye kaydırıldı” dedi.
“Şimdi olacak derken her gün oğlumun kaynaşmasının ona faydasını izlerken bugün ki mezuniyet ile yıkıma uğradım” diyen “Ki oğlumun yaş olarak son şansı ve artık ilkokula (rehabilitasyon tarafından karar verilen okula) devam etmek zorunda. Tüm sene savaş verdik oğlum kaynaşabilsin diye. Bugün mutlu mutlu mezuniyetine gittik. Ancak anladım ki tüm sene oğlumun ismi bile öğrenilememiş. Fark ettiğim anda Asil için gururlanıp ağlarken, yaşadığım hayal kırıklığıyla, mutluluk gözyaşlarım bir anda donakalmamla sonuçlandı. Bıktım artık başkalaştırılmaktan… Artık dayanamıyorum yok sayılmasına özel çocukların…” ifadelerini kullandı.
Tele1
Türkiye’yi sarsan depremlerle ilgili kan donduran veri: Tarihte eşi benzeri yok
İmam hatipli kızlardan tahrik olduğunu söyleyen öğretmene destek verene de soruşturma
Vekillerin tatili bitmedi
Usta hukukçu Türkiye'yi uyardı! AKP'nin Çözüm Süreci ve Çerçeve Yasa tehlikesi!
Okul saldırıları paylaşımlarına soruşturma: 68 kişi tutuklandı
Fatma Betül Sayan Kaya'nın adının geçtiği hesaplar kapatılıyor! Erdoğan destekçisi de nasibini aldı
Uşşaki tarikatı şeyhi, Kılıçdaroğlu'nu ve Alevileri tehdit etti !
Kanal İstanbul'a itiraz! ‘Katarlılara imar, vatandaşa kamulaştırma!’
Akitçi isim Erdoğan'ı bombaladı ! 'Toplumu bölen bir dil kullanıyor, devam ederse oy vermeyeceğim !'