Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 30 Ağustos günü Anıtkabir’e Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerini almayan görevliler hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Eminoğaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir’i ziyareti sırasında atılan sloganların da hukuki olmadığını ifade ederek, “Slogan atan kişiler hakkında, hiçbir işlem yapılmaması da mevzuata aykırı olup, bu da şüpheli görevlilerin sorumluluğunu gerektirmektedir” dedi.


YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi üyeleri 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Anıtkabir’i ziyaret etmek istedi ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri alınmadı. Ağaoğlu’nun aktarımına göre Anıtkabir saat 17.00’den itibaren boşaltılmaya başladı ve ziyaretçi girişine izin de verilmedi. Ağaoğlu, durumla ilgili Anıtkabir görevlileri hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Ağaoğlu şikayet dilekçesinde, özel günde Anıtkabir’in saat 17.00’de kapatılması ve Atatürk posterinin alınmamasının ‘hukuka aykırı’ olduğunu belirtti.
İçişleri Bakanlığı’nın 30 Ağustos kutlamalarına getirdiği kısıtlamayla Anıtkabir’de karşılaştıklarını ifade eden Eminağaoğlu, “Bakanlık tarafından yayımlanan genelge, özel yasası bulunan ve bir Anıtmezar olan Anıtkabir’i kapsamamaktadır. Kaldı ki İçişleri Bakanlığının bu konuda yetkisi yoktur” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir’i ziyareti sırasında atılan sloganları hatırlatan Eminağaoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın Anıtkabir ziyareti sırasında slogan atılması konusunda slogan atan kişiler hakkında, hiçbir işlem yapılmaması da mevzuata aykırı olup, bu da şüpheli görevlilerin sorumluluğunu gerektirmektedir” dedi.


https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/anitkabirgorevlilerihakkindasucduyurusu1762731
Dolar ve Euro’da sert çözülme: TL’ye garantili mevduat dopingi41 izlenme
Teğmenleri kurtaracak kanıt MEB'den geldi: 'Atatürk Milliyetçisi' nesiller yetiştirin!28 izlenme
İmamoğlu savunmasını paylaştı: "Biz hak yemedik, hakkımızı yedirmedik"17 izlenme
Türkiye'nin operasyonel sinyaliyle paniğe kapılan terörist lider, ABD'den yardım istedi30 izlenme
AKP'li Yılmazer'den vatandaşa 'yok artık' dedirten yanıt! "Her sene karpuz ekiyorum"62 izlenme
Gıda fiyatları dünyada düşerken Türkiye'de yine arttı19 izlenme
'Pelikan grubu Erdoğan sonrasına hazırlanıyor'197 izlenme
Maaşı 1500 TL’ye çıkan emeklilere kötü haber245 izlenme