Cumhuriyet’ten Hüseyin Hayatsever’in haberine göre, İmamoğlu, 31 Mart seçimlerini kazanmasının hemen ardından AKP'den gelen itiraz tartışmaları sürerken 2 Nisan'da Anıtkabir'i ziyaret etmiş, Anıtkabir Özel Defteri'ni de “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” unvanı ile imzalamıştı. Milli Savunma Bakanlığı ise ziyaretin hemen ardından, Anıtkabir avlusunda slogan atılmasını gerekçe göstererek “Törene katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. Konuya ilişkin ilgili personel ikaz edilmiştir” açıklamasını yapmıştı. Ancak bakanlık yetkilileri, İmamoğlu'nun “belediye başkanı” unvanıyla imza atması ile ilgilenmediklerini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Anıtkabir ziyaretinin ve Anıtkabir Özel Defteri'nin “belediye başkanı” unvanı ile imzalanmasının usule aykırı olduğunu belirterek “Orada buna kılavuzluk yapanlar, onlar da yanlış kılavuzluk yaptılar” demişti. Haziran 2018'de Anıtkabir Komutanlığı'na atanan Albay Rakunt, 2018 Ağustos YAŞ toplantıları sırasındaki Anıtkabir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etmişti. 2019 yılı ağustos ayı YAŞ toplantılarının başında gerçekleşen Anıtkabir ziyaretinde Erdoğan'a Rakunt'un yerine Albay Hakan Osman Sert'in eşlik ettiği görüldü. Albay Hakan Osman Sert'in Anıtkabir Komutanı olarak atandığı öğrenildi.
Teamüllere aykırı
Konuyu gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, teamüllere göre Anıtkabir komutanlarının en az 2 yıl süre ile atandıklarını, 2 yıllık sürenin dolmasının ardından ya generalliğe terfi ettiklerini ya da emekli olduklarını söyledi. Çakırözer, “Albay Cüneyt Rakunt neden 1 yılın sonunda teamüllerin dışına çıkılarak görevinden alındı? 31 Mart seçimlerini anayasaya aykırı bir şekilde iptal ettirse de yenilgiden kaçamayan iktidar, bunun faturasını TSK'nın çalışkan, dürüst, başarılı bir komutanına mı çıkarmak istemektedir” diye sordu.
Milli Savunma Bakanlığı'nın İmamoğlu ziyareti için Anıtkabir personelinin ikaz edildiğini duyurduğunu anımsatan Çakırözer, “Anlaşılan ikaz ile yetinilmemiş. İstanbul yenilgisinin faturası Anıtkabir komutanına mı çıkarılmak istenmektedir? Eğer böyle ise bu kamu vicdanına sığmaz” dedi. Çakırözer, konuyu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanıtlaması için hazırladığı soru önergesi ile Meclis gündemine de taşıdı.
Belediyeleri kaybeden AKP'den yeni hamle: CHP'li belediyelerin hesaplarına bloke!15 izlenme
Abdullah Gül’e 3.5 milyon dolarlık şok suçlama160 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç kadınlara 'et' diyen imama 'Bak da örnek al' diyerek paylaştı: Camiyi ziyaret eden turist kadınlar şakır şakır İngilizce konuşan imam hayran kaldı!51 izlenme
'İstanbul Havalimanı için Sabiha Gökçen'e uçuş izinleri verilmiyor'137 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında çok konuşulacak iddia! 'O sözleri tekrarlarsa görevden alınabilir'70 izlenme
Hamas'a yönelik eleştirilerde bulunan Bülent Arınç'ın kapısına 'yardım kolisi' bıraktılar23 izlenme
CHP'nin orman yangınlarının önlenmesi önergesine AKP ve MHP'den ret!64 izlenme
İBB’den ’13 milyonluk fatura’ açıklaması222 izlenme
Aktroller gemiyi terk ediyor: Furkan Bölükbaşı AKP'yi yerden yere vurdu!
TCDD sistemi kapattı: 123 milyonluk kumanda merkezine kilit vuruldu! Çoklu tren kazalarına neden olabilir
Kulis: "Seçim sonrası oluşacak tablo sıkıntı yaratabilir, bazı bakanlar milletvekili olmak istiyor"
Hastanenin önünde Özgür Özel açıkladı: "Dün Ferdi Zeyrek için istenen ilaçlardan bir tanesi sadece Trabzon'da bir eczanede bulundu. Trabzon il başkanımız bu sabah ilacı aldı ve buraya getirdi"