Anıttepe Yüzme Havuzu’nun ihalesi 34,7 milyon TL’den yapılmasına karşın maliyeti 266,7 milyon TL’yi buldu.
2020 yılında tamamlanacağı açıklanan havuzun da tamamlanma yılı 2025 olarak güncellendi.
BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Türkiye'nin en eski kapalı yüzme havuzu olan Ankara Tarihi Anıttepe Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talimatıyla 2017 yılında yıkıldı. Bakanlık, yeni havuzun 2020 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.
2020 yılında hizmete girmesi planlanan havuz 2023 yılı itibarıyla halen bitirilemezken maliyeti de fahiş boyutlara ulaştı.
Anıttepe Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu için ilk ihale 2018 yılında düzenlendi. İhale kapsamında 34 milyon 710 bin TL'lik sözleşme yapıldı. Ancak birçok projede olduğu gibi burada da işler beklenildiği gibi gitmedi. Toplam 34,7 milyon TL maliyetli ihale kapsamında 2020 yılında bitirilmesi planlanan havuzun inşaatı tamamlanamadı.
BİTMEYEN HAVUZ
Gençlik ve Spor Bakanlığı, yarım kalan havuz inşaatının tamamlanması amacıyla 2020’de yeni bir ihale daha açtı. 2020 yılındaki ihale kapsamında ise 41 milyon 866 bin TL’lik anlaşma yapıldı. Havuz, 41,8 milyon TL bedelli ihale kapsamında da bitirilemedi.
YEDİYE KATLANAN MALİYET
Yapımı yılan hikayesine dönen havuz için 2023 yılında da ihale düzenlenmek zorunda kalındı. 6 Haziran’da düzenlenen, 8 Ağustos’ta ise sözleşmesi imzalanan ihale, havuzun öngörülenden 7,7 kat daha fazla harcama ile bitirilebileceğini ortaya koydu. Buna göre, 8 Ağustos 2023’te bakanlık, Anıttepe Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı için 190 milyon 111 bin TL’lik harcama gerçekleştirdi. Havuzun yapımının 20 Aralık 2024 tarihinde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Yeniçağ
Kocaeli'de belediye yardımları AKP ilçe binasına götürüldü !130 izlenme
Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması44 izlenme
Yandaş Ersoy Dede ve Fatih Tezcan’a soğuk duş! İBB'yi eleştirirken fena tufaya düştüler!71 izlenme
Türkeş 'babamın partisi' dedi, Ayşe Ateş'ten yanıt geldi25 izlenme
Beş seçim çevresinde yeniden sandık kurulacak24 izlenme
Öğretmen isyan etti! Öğrencisinin küfürlü mesajını sınıfta okudu: "O...pusunuz, çok ödev veriyorsunuz. Hoca bunu okusun"62 izlenme
Sedat Peker kendisini sorgulayan polisi saygıyla uğurladı: İki twit paylaştı geri çekmedi34 izlenme
Almanya, Türkiye'de de faaliyetleri bulunan "Uluslararası Ensar Vakfı" ("Ansaar International e.V.") ve tüm yan kuruluşlarını, terör örgütlerine destek verdiği gerekçesiyle yasakladı!217 izlenme
Bakan Koca: Hızlı tanı kiti yarın devrede, hedef günde 10-15 bin test
AKP’li belediye ‘kuyruk olmasın’ diye zam yaptı, yetmedi büfeyi kaldırdı!
Bir fenomene daha soruşturma! Neslim Güngen’in mal varlıklarına el konuldu
Son anket sonuçları Cumhur İttifakı'ndaki erimeyi gözler önüne serdi: Millet İttifakı farkı açmaya başladı!