Anıttepe Yüzme Havuzu’nun ihalesi 34,7 milyon TL’den yapılmasına karşın maliyeti 266,7 milyon TL’yi buldu.
2020 yılında tamamlanacağı açıklanan havuzun da tamamlanma yılı 2025 olarak güncellendi.
BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Türkiye'nin en eski kapalı yüzme havuzu olan Ankara Tarihi Anıttepe Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talimatıyla 2017 yılında yıkıldı. Bakanlık, yeni havuzun 2020 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.
2020 yılında hizmete girmesi planlanan havuz 2023 yılı itibarıyla halen bitirilemezken maliyeti de fahiş boyutlara ulaştı.
Anıttepe Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu için ilk ihale 2018 yılında düzenlendi. İhale kapsamında 34 milyon 710 bin TL'lik sözleşme yapıldı. Ancak birçok projede olduğu gibi burada da işler beklenildiği gibi gitmedi. Toplam 34,7 milyon TL maliyetli ihale kapsamında 2020 yılında bitirilmesi planlanan havuzun inşaatı tamamlanamadı.
BİTMEYEN HAVUZ
Gençlik ve Spor Bakanlığı, yarım kalan havuz inşaatının tamamlanması amacıyla 2020’de yeni bir ihale daha açtı. 2020 yılındaki ihale kapsamında ise 41 milyon 866 bin TL’lik anlaşma yapıldı. Havuz, 41,8 milyon TL bedelli ihale kapsamında da bitirilemedi.
YEDİYE KATLANAN MALİYET
Yapımı yılan hikayesine dönen havuz için 2023 yılında da ihale düzenlenmek zorunda kalındı. 6 Haziran’da düzenlenen, 8 Ağustos’ta ise sözleşmesi imzalanan ihale, havuzun öngörülenden 7,7 kat daha fazla harcama ile bitirilebileceğini ortaya koydu. Buna göre, 8 Ağustos 2023’te bakanlık, Anıttepe Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı için 190 milyon 111 bin TL’lik harcama gerçekleştirdi. Havuzun yapımının 20 Aralık 2024 tarihinde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Yeniçağ
Ray döşenirken de yandaş unutulmamış: İki şirkete yaklaşık 400 milyon TL!35 izlenme
Kocaeli Derince Limanı yakınındaki patlamada son durum: Kocaeli Valisi Yavuz "2'si ağır 12 yaralı var"40 izlenme
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu," Hedefimiz çok kısa sürede elektrik üretmek"20 izlenme
Bunu da sorun! "Cesetleri camiye alınmasın" diyenler neden sorulmuyor?116 izlenme
Murat Yetkin yazdı: "İddialar vahim, YSK ve CHP doyurucu açıklama yapmalı"34 izlenme
AKP'li isimler birbirine girdi: Ağıza alınmayacak sözler havada uçuştu16 izlenme
Pes artık Pazartesi doğalgaza da zam geliyor!35 izlenme
İhanet böyle yapılıyor! 'AKP döneminde İETT'de işe girenler, İmamoğlu'nu halkın gözünden düşürmek için elinden geleni yapıyor!'125 izlenme