ABB yönetiminin “İsraf Sayfası” başlığı altında ortaya koyduğu tablo, “Çılgın proje” için harcanan paraların büyüklüğünü ve israfı bir kez daha gözler önüne serdi.
Hayvan heykellerine 1,3 milyon dolar: AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere Aralık 2013’te alınan hayvan heykellerinin hakediş tutarının 1,3 milyon dolar olduğu belirtildi. Yine AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere Eylül 2013’te gerçekleştirilen ihale kapsamında alınan 68 kalem mal için de yükleniciye 30,4 milyon dolar ödeme yapıldığı öğrenildi.
Kullanılmayan teleferiğe 50 milyon dolar: İhalesi Aralık 2013’te ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilen “Hayvanat Bahçesi ve Teleferik Yapım İşi” için ödenen para ise en maliyetli kalemlerden birini oluşturdu. İhale kapsamında yükleniciye toplam 50,4 milyon dolar ödeme yapıldığı tespit edildi. İşin başladığı günlerde dolar kurunun 2,036 TL olduğu bildirildi. Teleferiğin, tesisin faaliyette olduğu süreç dâhil hiçbir zaman kullanılmaması da dikkat çekti.
“Fışkiyeye” 14,8 milyon lira: Çıkarılan tabloya göre, AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere 33 kalem aydınlatma elemanı ile 202 metre uzunluğunda “müzikli görsel fıskiye” satın alındı. 2013 yılında, yani 1 ABD dolarının 2,044 TL olduğu günlerde gerçekleştirilen satın alma işlemi için belediye kasasından 14,8 milyon TL çıktı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Batık proje için yapılan fahiş harcamalardan bazıları şöyle:
Dinozor iskeletleri ve fosilleri: 694 bin dolar
Dinozor ve kamuflaj malzemeleri: 4,7 milyon dolar
Hareketli dinozor, yapay ağaç, bank ve gölgelikler: 2,5 milyon dolar
Plastik çiçek ve plastik ağaç: 1,8 milyon dolar
184 yıllık PTT ne var ne yoksa elden çıkarıyor: 2.2 milyarlık satış!37 izlenme
Facia sonrası skandal paylaşımlar! Ölenlere küfür yağdırdılar25 izlenme
Sedat Peker'in ifşalarıyla gündeme gelmişti: Gazeteci Süleyman Özışık hayatını kaybetti62 izlenme
‘Zafer’ dediler çöküş oldu!113 izlenme
İşte 1,5 yıllık ekonomi deneyinin maliyeti39 izlenme
Mazbatasını alan İmamoğlu’ndan ‘Tuzla’ çıkışı: "Verin arkadaşıma mazbatasını"46 izlenme
Koca Türkiye Cumhuriyeti'ni bu duruma düşürenler utansın! Atatürk ve İstiklal Marşımız pazarlık konusu olmaz!43 izlenme
Yüzde 700 arttı!148 izlenme
Mansur Yavaş’tan Erdoğan’ın 'vergi' iddialarına jet yanıt!
Erdoğan, "Bizim Esed'i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok" dedi; muhalefet arşivi açtı: Maziye bir bakıver!
Kaymakamdı, saatler içinde önce Vali Yardımcısı sonra Kayyum oldu
Sedat Peker o haberlere ateş püskürdü! "Sizi tüm dünyaya rezil edeceğim"