1986 yılında kurulan BELKO'da Ankaralılara hizmet götürecek olan Yusuf Ziya Yapar KİMDİR;
KOSGEB Müdürlükleri doğrudan işletmelerin ve Meslek Kuruluşlarının destek aldığı birimlerdir. KOBİ uzmanı olarak işletmelerin ve meslek kuruluşlarının desteklerden yararlanmaları için sırasıyla bilgilendirilmeleri, yönlendirilmeleri, başvurularının değerlendirilmesi ve destek ödemesi işlemlerini kapsayan bir çerçevesinde kariyerimi devam ettirmektedir.
Avrupa Birliği tarafından destekleme kapsamına alınmış projelerin değerlendirilmesinde uzmanlaşmıştır.
KOBİ uzmanı olarak işletmelerin ve meslek kuruluşlarının desteklerden yararlanmaları için sırasıyla bilgilendirilmeleri, yönlendirilmeleri, başvurularının değerlendirilmesi ve destek ödemesi işlemlerini kapsamında birçok esnafa can suyu olmuştur.
Basın Müşavirliği doğrudan KOSGEB Başkanına bağlı olarak faaliyet gösteren, Kurumun basın ve halkla ilişkiler politikalarını oluşturan ve yürüten bir birimdir. Bu birimde KOBİ Uzmanı olarak kurumun basınla olan ilişkilerini yürüttü.
Teknoloji Geliştirme Merkezleri, ArGe projeleri olan girişimcilerin inkübasyon hizmetleri aldıkları merkezlerdir. Bu merkezlerde araştırma projelerini yürüten girişimcilerin KOSGEB desteklerinden yararlanmaları, bu kapsamda bilgilendirilmeleri ve teknik problemlerinde Üniversite ile irtibat kurmalarında yardımcı olunmaktadır. Bu çerçevede kısaca girişimcilerin araştırma ve inovasyon yönetimini destekleyici bir çerçevede görev yürüttü.
Sanayi ve Ticaret Bakanı’nın siyasi danışmanlığı ve kurumsal ilişkilerinde koordinatörlük görevlerinde bulundu.
Altı aylık görev sürecinde Yasama faaliyetlerinde ve Siyasi faaliyetlerde Milletvekilinin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi faaliyetlerinde bulundu.
Yaklaşık on altı yıldır kariyer mesleğimin odağı olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin yönetim, pazarlama, üretim, ArGe ve kamu desteklerinden yararlanmaları konusunda kişisel uzmanlığı bulunmaktadır.
KOSGEB’in düzenlemiş olduğu Eğiticilerin Eğitimi kapsamında yetiştirilen KOBİ Uzmanlarından birisi olarak Ankara’da düzenlenmiş olan çeşitli Girişimcilik Eğitim Programlarında eğitmen olarak görev aldı.
Kurum içi eğitimler yoluyla aldığı uzmanlığı, işletmelerin projelerinin değerlendirilmesi ve yönlendirilmelerinde geliştirdi. Gerek Araştırma Geliştirme gerekse de iş geliştirme projelerinde kariyeri süresince oluşturduğu bir birikim edindi.
ODTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi’ndeki deneyiminin sonrasında ArGe Projelerinin değerlendirilmesi aşamalarında, işletmelere destek programlarını yönetti.
24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olan Yapar Evli ve 3 çocuk babasıdır.
https://www.turkiyemtv.com.tr/haber/3164477/ankarabuyuksehirbelediyesindenliyakatlibiratamadaha
İktidar hırsının faturası 1 milyar liraya yaklaştı!177 izlenme
Şehri karıştıran iddia: AKP’li belediyenin topladığı paralar Bitcoin’de mi battı?49 izlenme
AKP reklamına türbanlı yazardan tepki!338 izlenme
Trabzon’da vatandaşlar isyan etti: "Gürcü'nün parası Türk Lirası'nın yedi katı. Böyle ekonomik bataklık olur mu?"35 izlenme
Asgari ücret kıyaslaması yaptığına pişman oldu: Türkiye'dekiyle 66, İsviçre'dekiyle 330 tane alınıyor32 izlenme
Koyu MHP'li Cumhur İttifakı'na ateş püskürdü, ülkenin durumunu anlatırken kendinden geçti!36 izlenme
Yolcusuz havalimanı rezaleti! Sıfır çekti, milletin cebinden milyonlar çıkacak!52 izlenme
Rabia işareti güncellendi 40 oldu: Bilin bakalım neyi anlatıyor?45 izlenme