Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) aralık ayının başında Kızılay Güvenpark'ta elektronik reklam panosu inşasına başladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi 11 Aralık'ta panonun sit alanı içine yapıldığı iddiasıyla şikayette bulundu.
Bunun üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Montajın, anıt heykelin koruma alanı içerisinde yapıldığı belirlendi. Hem ilk kentsel tasarım projesinde hem de revize kentsel tasarım projesinde alanda dijital reklam panosu ile ilgili, onaylı bir proje yer almadığı belirlendi.
Bakanlık yetkilileri, 13 Aralık'ta ABB ile iletişime geçerek söz konusu uygulamanın izinsiz olarak yürütüldüğü ve kaldırılması gerektiğini bildirdi. Ancak 17 Aralık'ta gerçekleştirilen denetimde işlemin devam ettiği, dijital ekranların montajının gerçekleştirildiği ve elektrik tesisatı montajının sürdüğü belirlendi.

ABB'den yapılan açıklamada ise "Bu pano, yılbaşı ve yeni yıl kutlamaları kapsamında şehir estetiğini artırmak ve vatandaşlara duyuru yapılmasını kolaylaştırmak amacıyla yerleştirilmiştir" denildi. Kalıcı proje kapsamında olmadığı belirtildi.
Konuya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu toplandı. Komisyon kararıyla ABB'ye söz konusu panonun kaldırılması için uyarı yazısı gönderildi ve izinsiz çalışma ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu.
Kaynak: DHA
Gerçek Gündem
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 375.367'ye, can kaybı 10.252’ye yükseldi!77 izlenme
Atatürk'ü eşek olarak çizen ismi kovdu!7636 izlenme
Kamu arazileri milyar milyar özelleştiriliyor!36 izlenme
Üniversitede askıda yemek dönemi22 izlenme
Türkiye uçacaktı zorunlu iniş yaptı33 izlenme
AKP’li yurttaştan Erdoğan’a tepki 'Seçtiklerimizi görevden aldı, bu yüzden oyum Ekrem İmamoğlu'na !'730 izlenme
İnternetten Tanıştı, Tüm Parasını Yatırdı, Dolandırıcı Olduğunu Sonra Anladı27 izlenme
Seçil Erzan davasında yeni görüntüler ortaya çıktı: "Gözaltına alınmadan 3 gün önce..."36 izlenme
Almanya, gözünü doktorlardan sonra Türk hemşirelere de dikti: 'Hoş geldin ikramiyesi' verilecek
Bir AKP klasiği! 1 personeli 7 yöneticisi olan şirkette Yönetim Kurulu'na bir yılda yüz binlerce lira ödendi!
Ankara için kritik su açıklaması: Mansur Yavaş süre verdi
Fransa karıştı: Erdoğan destekçileri, muhaliflere saldırdı!