Salgının ikinci dalgasında eve kapanmalar tekrar gündeme gelirken esnaf ve sanatkârdan mücbir sebep ilanı talepleri artıyor.
Bursa’dan sonra bu talebi Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da seslendirdi.
Baran, “Faaliyeti geçici süreyle durdurulan ya da kısıtlanan sektörler, bu süreci atlatabilmek için mücbir sebep ilan edilmesini bekliyor. Kira desteği talepleri var” dedi.
Baran ve oda yetkilileri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette Covid19 salgınıyla mücadele çerçevesinde alınan kısıtlama kararları nedeniyle hizmet sektörünün zor günler yaşadığına dikkat çeken Baran, işletmelerin yükümlülüklerini yerine getirmekte sorun yaşadığını vurguladı.
15 BİN İŞLETME ZORDA
ATO Başkanı Baran, Ankara genelinde yaklaşık 15 bin işletmenin ya kapandığını ya da çok düşük iş hacmiyle faaliyetlerine devam etmek durumunda kaldığını da belirtti. Salgın nedeniyle gerçekleşen ilk faaliyeti durdurma döneminde mücbir sebep kapsamına alınan işletmelerin nisan, mayıs ve haziran aylarındaki vergi, SGK gibi yükümlülüklerinin ekim, kasım ve aralık aylarına ertelendiğini anımsatan Baran, yeniden kapanma süreci nedeniyle ödemelerin “makul bir zamana” ertelenmesini istedi.
Baran, yapılandırma kapsamında ertelenerek taksitlendirilen borçlar için de ocak ayında ödemelerin başlayacağını anımsatarak üyelerinin yapılandırma ödemelerinin de ertelenmesini beklediğini ifade etti.
https://www.gercekgundem.com/ekonomi/235105/ankarada15binisletmezordamucbirsebepilanedilsin
Süleyman Soylu'dan Yargıya Sedat Peker talimatı! Görüşmenin detayları savcının adıyla birlikte ortaya çıktı!86 izlenme
CHP'li Faruk Sarıaslan’dan AKP'li Arı’nın istifası ile ilgili yolsuzluk iddiası127 izlenme
Bunlar dert değilmiş! Enflasyon ve zamlar, emeklilerin düşük geliri, yabancılara mülk satışı46 izlenme
Milyonlar bu kararı bekliyordu: İstanbul'da takside yeni dönem başlıyor23 izlenme
Bilim insanlarına ‘corona’ soruşturmaları sürüyor!74 izlenme
Taksim bombacısı Ahlam Albashir’i evinde saklayan Ferhat Habeş'le ilgili yeni detaylar ortaya çıktı79 izlenme
CHP'den sosyal medyayı sallayan video: Katar Sevdası!81 izlenme
Kaymakamlar yine kaymak gibi!101 izlenme
Binali Yıldırım'ın 'okumadım' dediği Sayıştay raporunda bakın neler var !
Mahkeme maske cezasını iptal etmişti, Valilik harekete geçti: “Bir de 7’inci bendi var”
Sayıştay'dan SGK raporu: Vatandaş soyuluyor!
Erdoğan’ın “Ananı da al git” dediği çiftçiye yine polis ablukası