Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görevli onlarca personelin seçimin ardından Altındağ Belediyesi’ne geçtiği ortaya çıktı. 31 mart yerel seçimlerini 124 bin oy farkıyla rakibi Mehmet Özhaseki’nin önünde tamamlayan Mansur Yavaş henüz mazbatasını almadan gerçekleşen personel geçişi, soru işaretlerini beraberinde getirdi.
Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet araçlarının hibe edildiği iddialarıyla gündeme gelen Altındağ Belediyesi’ne şimdi de çok sayıda büyükşehir personeli naklen atandı. Aralarında daire başkanlarının, mühendislerin, zabıta memurlarının ve teknikerlerin de bulunduğu büyükşehir belediyesi çalışanı 24 kişinin bir günde Altındağ Belediyesi’ne geçiş yaptığı öğrenildi.
'KENDİ EKİBİNİ Mİ TAŞIYOR?'
Seçimlerin ardından Altındağ Belediye Başkanlığı görevine gelen AKP’li Asım Balcı’nın önceki dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekterlik görevini yürütmüş olması, “Balcı, kendi ekibini Altındağ’a mı taşıyor?” sorusuna yol açtı.
İŞE ALIMLAR HÜKÜMSÜZDÜR
Büyükşehirden Altındağ Belediyesi’ne bir günde geçen 24 personel akıllara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önceki gün yaptığı açıklamayı da getirdi. CHP’li Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 1 Nisan itibarıyla rutin işler haricinde yapılan işe alımların, kiralamaların ve bankadan kredi çekme işlemlerinin belediye ve üçüncü şahıslar yönünden hükümsüz olacağını duyurdu.
PURSAKLAR’A GEÇİŞ İÇİN DİLEKÇE
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin ortaya atılan iddialar bunlarla da sınırlı kalmadı. Büyükşehir çalışanı 24 kişinin Altındağ Belediyesi’ne naklen geçişinin yanı sıra çok sayıda personelin de büyükşehirden Pursaklar Belediyesi’ne geçmek için dilekçe verdiği ileri sürüldü. Kaç personelin geçiş talebi için dilekçe verdiği öğrenilemezken, taleplerin onaylanıp onaylanmayacağı ise henüz netleşmedi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/ankaradakayiptelasikacislarbasladih124042.html
İYİ Parti'de Ahmet Zeki Üçok görevden alındı: Parti Sözcüsü "Akşener'in takdirleri doğrultunda..."35 izlenme
AKP’li başkandan bir garip T.C. hamlesi!126 izlenme
Bakan Koca corona tablosunu açıkladı:Toplam vaka sayısı 273.301'e, vefat sayısı da 6.462'ye yükseldi!113 izlenme
5 yıl önce paylaştı bugün Erdoğan’a hakaretten soruşturma açıldı!80 izlenme
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın oturduğu gösterişli kahvaltı sofrasına tepki yağıyor!14 izlenme
Antalya'da öğretmenden öğrencilere! 'Sizin ağzınızı yüzünüzü dağıtırım. Ben konuşuyorum burada, okul temizliğinden siz sorumlusunuz'367 izlenme
Köylülerden taş ocağına karşı Denizli Valiliği önünde eylem! 'Köyümüzden AKP'ye yüzde 95 oy çıkmıştı...'58 izlenme
Diyarbakır ve Bitlis'te PKK saldırıları: 1'i asker 3 şehit, 4 yaralı141 izlenme
6 yaşında istismar edilen kadının abisinden itiraf! Yalanlama yaparken ağzından kaçırdı!
Elektrik faturaları neden yüksek geliyor? EMO İstanbul Şube Başkanı detaylarını anlattı "Kurdukları sistem zam üretiyor"
Koskoca devleti kiracı yapmanın faturası ağır oldu: Kamuda tasarruf yerine kira rekoru!
Aile Destek Programı kapsamında sosyal yardım ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak?