Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın (a) bendinde kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18’lik KDV, yüzde 20; (b) bendinde kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8’lik KDV ise yüzde 10 olarak yeniden belirlendi.
Buna göre, sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçetede KDV oranı yüzde 8’den yüzde 20’ye çıkarıldı.
Daha çok gıdayı kapsayan yüzde 1’lik KDV diliminde değişiklik yapılmadı.
Özel olarak ayrı bir vergi oranı belirtilmemiş olan ürünlerde KDV oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltildi.
Benzin, tütün, alkol ve elektronik cihazların KDV oranları yüzde 20 oldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince verilen karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.
Vergilerdeki artış yalnızca KDV ile sınırlı kalmadı.
Tüketici kredilerinden alınan banka ve sigorta muameleleri vergisi de (BSMV) de 5 puan artırılarak yüzde 15 oldu.
Bir diğer büyük artış ise noter, pasaport ve vize harçları ile yurt dışından getirilen telefon kullanım izin harcında yaşandı.
Harçlar kanununa bağlı tarifelerde yer alan maktu harçlar yüzde 50 oranında artırılırken; ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri telefon kullanım izin harcı 6,091 TL'den 20 bin TL'ye çıkarıldı.
Böylece, yurt dışından getirilen cep telefonlarından alınan izin harcında yüzde 228 oranında artış yapılmış oldu.
Sözcü
En son Bursa AKP’ye geçti… Erdoğan’ın hedefe koyduğu CHP'li 3 belediye ifşa oldu!23 izlenme
Utanç Listesini meydana çıkaran isimden korkunç açıklama: Yılda 500 hamile çocuk geliyor!331 izlenme
Dolar rekora koşuyor, TL'de büyük değer kaybı yaşandı! İşte piyasalarda son durum68 izlenme
Seçim öncesi muhalefetin belediyelerine enerji tırpanı40 izlenme
Mansur Yavaş'ın kampanyasına destek büyüyor! 30 Milyona yaklaştı!107 izlenme
Yüzlerce insanın ölümüne neden olan AKP'li müteahhit tutuklandı! Şamil Tayyar'a da işlem yapılacak mı?55 izlenme
Çanakkale Zaferi temsili İsviçre’yi karıştırdı!206 izlenme
Cengiz Holding'e verilen 1,6 milyar TL'lik destek Bakan Elvan'a soruldu48 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 22.332 yeni vaka tespit edildi, 79 kişi hayatını kaybetti, 5.107 kişi sağlığına kavuştu!
Yavaş'a soruşturma izni verildi mi? ABB'den açıklama geldi
AKP döneminde dış borç 4 kat arttı
CHP'li Veli Ağbaba: "Suriyelilere İdlib'de ev yaparlar, milyonlarca mülteciye bakarlar ama kendi vatan toprağını korumak için şehit olan askerlerimize bakamazlar"