Ankara Yenimahalle’de bulunan ortaokulda sarıklı cübbeli ‘adalet’ dersi verildi.
Ankara Yenimahalle’de bulunan ortaokulda Anadolu İlim ve İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dilmen tarafından çocuklara ‘Değerler Eğitimi’ adı altında ‘Adalet’ dersi verildiği iddia edildi.
Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden ders çıkartamayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çocukları dini tarikat ve cemaatlere teslim etmeye devam ediyor. Son olarak Ankara Yenimahalle’de bulunan 114 öğrencinin eğitim gördüğü Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu’na tarikatların hakim olduğu ileri sürüldü. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, bakanlığın unuttuğu okulda, çocuklar MEB yönetmelikleri ile alakası olmayan şekilde sarıklı cübbeli ‘ hoca’lara emenet edildi. Sakallı ve takkeli Anadolu İlim ve İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dilmen tarafından çocuklara ‘Değerler Eğitimi’ adı altında ‘Adalet’ dersi veriliyor. Okul yönetimi Dilmen’in gerçekleştirdiği eğitimlerin “Dini Değerler ve İnsanlar arasında Saygı ve Adalet” konulu söyleşi olduğunu savundu.
Her ay ‘Kutlu Doğum’
Tarikat lideri Dilmen’in aynı zamanda geçen dönem söz konusu okulun Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı yürütüğü, okulda velilerle dini içerikli etkinlikler düzenlediği ve MEB’in yapması gereken bir çok sorumluluğu üstlendiği öğrenildi.
Okuldan şikayetçi olan velilerden edinilen görüntülerde de, Dilmen’in veliler ve öğrencilerle düzenlediği bir etkinlikte okul yönetimine, “Bir arzuhalımız var. Sadece sene de bir gün Kutlu Doğum yapmasınlar. Bizlere her ay bunu bir sefer yapsınlar da bir araya getirsinler. İnşaalah. Gönül onu arzu eder. Gönül yavrularımızı yakından takip etmeyi arzu eder” ifadelerini kullandığı görüldü.
Çürük okula tahliye engeli
Bir kısım veli de ‘ okul tarikat yuvasına dönüştü’ eleştirilerinin yanı sıra okulun çökme riski ile karşı karşıya olduğu bilgisini paylaştı. Binanın altında su biriktiğini, bazı bölümlerinde küflenmeler olduğunu belirten veliler, bir sınıfın altına drenaj kuyusu açıldığını ve MEB’in okula müfettiş gönderdiğini söyledi. Okulda inceleme yapan müfettişlerin ‘çürük’ raporu hazırladığını vurgulayan veliler, okulun taşınmasına ilişkin kararın alındığını ancak okuldaki dini yapıların baskısı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Valiliğe gönderilmediğini aktardı. Veliler okuldaki onlarca çocuğun bu yapılar nedeniyle yaşam riski altında eğitimlerine devam ettiğini belirtti.
Okul gideri MEB'den deği tarikattan
Okuldaki yapım ve onarım işlerinin MEB’in sorumluluğunda olmasına karşın bu işlerde de okul yönetiminin Dilmen’i kullandığı öğrenildi. Okul yönetiminin Dilmen’e yönelik, “Öğrencilerimize okulumuz sınıf ve kordorları için hangi renk tercihinde bulundukları soruldu ve görüşleri alındı.
Sonuç olarak okulumuz duvarları Dilmen’in katkıları ile gold rengi duvar kağıdı ile kaplanmıştır. Koridorlara ahşap malzeme ile kaplanmış ve okulumuz daha nezih ve refah bir görünüme sahip olmuştur” ifadeleri dikkat çekti.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/ankaradasariklicubbelidersh111982.html
Erdoğan Almanya’da yine mizah konusu 'Teletabiler'le mutluluk saçıyor !'1930 izlenme
Erdoğan mı Davutoğlu mu? Son cumhurbaşkanlığı anketinde iki isim yarıştı sonuç oldukça ilginç.44 izlenme
Yaren leylek 14. yılda da göçüp geldi19 izlenme
Atatürk düşmanı Mısıroğlu PTT'den pul bastırdı!303 izlenme
‘Tarihi ayıp’ için harekete geçildi!280 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 71.736 yeni vaka tespit edilirken, 266 kişi hayatını kaybetti, 90.117 kişi iyileşti!45 izlenme
Kahramanmaraşlı depremzede, Erdoğan'ın tehditvari sözlerine tepki gösterdi: "% 70 oy aldığı Maraş’a da maalesef bir şey gelmedi"37 izlenme
Çerçioğlu'nun şikâyetiyle tutuklanmıştı: "Ayağı kesilebilir, tahliye olmalı"21 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın "Sıkıysa referanduma götürelim" sözlerine yanıtı: Kanun teklifini destekle ne referandumu
Kaçak avcılar Aksaray'da doğa koruma ekiplerini kurşun yağmuruna tuttu! Önce memuru sonra dronu vurdular
“Operasyona İtiraz Edeni İster Gazeteci, İster Milletvekili Olsun Vurun!”
İhraç edilmek istenen AKP'li Yasin Fırat Çiftçi açtı ağzını yumdu gözünü! 'Çalarak çırparak bir yere varamazsınız'