Ankara’daki Gezi eylemlerine ilişkin Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2016 yılından bu yana 26 sanık hakkında süren davada, savcı mütalaasını değiştirdi.
Savcı, 26 Mart 2020 tarihinde verdiği esas hakkındaki mütalaasında 25 sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan beraat kararı verilmesi; “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “terör örgütünün propagandasını yapma”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” ve “mala zarar verme” suçlarından cezalandırılması yönünde görüş bildirmişti. Savcı, bir sanık hakkında ise tüm suçlardan ceza verilmesini talep etmişti.
Mahkeme savcısı; yaklaşık iki yıl sonra 22 Nisan 2022 tarihinde sunduğu ek mütalaada beraat görüşünü değiştirerek tüm suçlardan ceza verilmesini talep etti.
Dosyaya kazandırılan bilgi ve belgeler, beyanlar, duruşma tutanakları ve sanıklar hakkında ayrı ayrı tanzim edilen bilirkişi raporu olduğu belirtilen yeni mütalaada, şöyle dendi:
“… sanıkların yargılandıkları diğer sanıklar ile suça konu tarihlerdeki birlikteliklerini teyit eder mahiyetteki iletişim/baz kayıtları, pek çok farklı tarihlerde eylemlerin gerçekleştiği Kızılay bölgesinde bulunmaları ve bu hususları tasdik eder mahiyetteki baz bilgileri dikkate alınmak suretiyle, sanıklara isnat edilen suçlar ve sanıkların terör örgütleriyle irtibatları ayrı ayrı değerlendirildi.”
Savcı, Ankara’daki Gezi protestolarını ‘9 terör örgütünün yönlendirmeye ve bir kalkışma haline getirmeye’ çalıştığı iddiasında bulundu.
Gerçek Gündem
Bakan Koca istifa mı edecek? 'Güvenilirliğini kaybetti'45 izlenme
İstanbul'da trafiğin yoğun aktığı caddede hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını riske atıp cadde ortasında namaz kıldı29 izlenme
AKP'li belediyeden vatandaşın parasıyla vakıf üniversitesine ana bina!88 izlenme
Antalya'da yangın! Alevler önce lüks teknelere sonra ormana sıçradı22 izlenme
DİSK’in arsası kamulaştı Ensar’ın arsası korundu!79 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu: Yerin altı kömür dolu Güney Amerika’dan kömür geliyor26 izlenme
Savcılıktan ilçeyi karıştıran 'AKP'nin tecavüz çetesi' iddiasına açıklama!50 izlenme
Cahit Çetin cinayetinde Sedat Peker'le bağlantılı 5 kişi için karar45 izlenme
Partilere hazine yardımı dudak uçuklatıyor!
Harp Okulları SADAT'a teslim!
LGS’de 'usulsüzlük' iddiaları gündeme gelmişti: Milli Eğitim Bakanlığı sessizliğini bozdu
A Haber'de bir bomba daha! AKP yandaşı Cemil Barlas Türkiye'nin enflasyonunu dünyanın toplam enflasyonu sandı!