Ankara'da bu sabah 09.30 sıralarında Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde terör saldırısı gerçekleşti.
Saldırıda 2 polis yaralandı, terör eylemini gerçekleştirenlerden birisi kendini patlattı diğeri de etkisiz hale getirildi.
Ankara'da Meclis'in açılacağı gün gerçekleşen terör saldırısının ardından Pelikan yapılanmasına yakın isimler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef alan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu öne çıkaran paylaşımlar yapmaya başladı.
Pelikan yapılanmasına yakın isimlerden Fazıl Duygun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
"İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörle mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır.
Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir."

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasının ardından daha önce Soylu’ya yakın emniyet müdürlerinin yerlerini değiştirmişti.
Yerlikaya döneminde, hakkında mahkemelerin göreve iade kararı verdiği isimler görevlerine başlatılmıştı.
Kaynak: Gerçek Gündem
İktidarın memuru olanlar ve olamayanlar... 'Şeriat' isteyen müdür görevde, muhalif eğitmen kapı dışarı35 izlenme
3.8 milyon kişi batık durumda31 izlenme
Suriyeli sığınmacıdan küstah sözler! "Bir gün bu ülkede de savaş çıkacak. Siz de kaçacaksınız"62 izlenme
WSJ’den ‘Türkiye ekonomisi’ analizi: Bu kriz geçmiştekilerden farklı45 izlenme
Gökçek gitti, Eymir Gölü’nde el sıkışıldı195 izlenme
Bakanlık binlerce tapulu eve yazı göndermeye başladı: 15 gün süre verildi31 izlenme
54 okul hedef gösterilmiş! 67 kişi gözaltında95 izlenme
Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın cinayetinin altından ünlü iş insanının oğlu çıktı!24 izlenme
Her gün bir tane geliyor: Bir rakı grubuna daha zam yapıldı
CHP'li Deniz Yücel: "Mehmet Yıldırım'ı tutuklayamazlar çünkü kendi adamları"
Rusya, Ukrayna'nın batı bölgesi Hmelnitskiy'de yer alan Shepetivka kentini vurdu!
İran'ın İsrail'e saldırmasına dünyadan tepki yağıyor: Gözler Türkiye'den gelecek açıklamada