Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs nedeniyle başlattığı bağış kampanyası, 31 Mart tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca durdurulmuş, toplanan 3,5 milyon TL’lik paranın bulunduğu hesaplara Ankara Valiliği tarafından bloke koydurulmuştu.
Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, toplanan paranın kamuya geçirilmesi gerektiğine ilişkin bir rapor hazırlayarak Çankaya Kaymakamlığı'na gönderen Valilik, paranın kamuya geçirilmesine ilişkin işlemlerin tamamlanmasını istedi. Kaymakamlık da ABB'den bağış paralarının kamuya aktarılmasını talep etti.
ABB bağış toplanmasının yasal olduğunu kaydederek, konunun yargıya taşındığını hatırlattı, mahkeme kararına göre işlem yapılacağını belirtti ve talebi yerine getirmedi. Bunun üzerine Kaymakamlık toplanan bağışların kamuya geçirilmesine karar verdi ve kararın yerine getirilmesi için ABB'ye yazı yazdı.
ABB, Kaymakamlığın kamulaştırma kararını da yargıya taşıdı. İlgili konu, açılan davalar ve alınan idari kararlarla daha da çıkmaza girdi. ABB yetkilileri bağış toplama işinin Yardım Toplama Kanunu'na göre değil Büyükşehir Belediye Kanunu'na göre yapıldığını, herhangi bir mahkeme kararı olmadan bağış hesaplarının idari bir kararla bloke edilmesinin Bankacılık Kanunu'na aykırı olduğunu vurguladı.
https://halktv.com.tr/gundem/ankaravaliligibagisparalarinaelkoymakarariverdi430503h
Kesinlikle izlenmeli ! Türkan Saylan FETÖ'yü Bakın 17 yıl önce nasıl anlatmıştı !75766 izlenme
Rötar yapan benzin bugün zamlandı14 izlenme
Ahmet Necdet Sezer'in torunu Sabiha Sezer Kısacıkoğlu ve arkadaşı motorcularla kavga etti! Kısacıkoğlu, silah çeken arkadaşı ateş etmesin diye motorculara siper oldu33 izlenme
Memuriyetten çıkarılan Tezcan Karakuş Candan'dan açıklama: 'Dönüşümüz muhteşem olacak'41 izlenme
CHP'den muhteşem 98. kuruluş yıl dönümü videosu! 'Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız'49 izlenme
İran’dan İsrail televizyonlarına ‘tahliye’ uyarısı! Canlı yayına garip sesler sızdı108 izlenme
Sedat Peker'den bomba iddia! 'Kaos Planı'nı açıkladı!115 izlenme
Otobüste öpüşen çifte müdahale eden yolcuya diğer yolculardan tepki ! 'Türkiye'de insanlar öpüşemez mi ?'1109 izlenme