Antalya’nın kumluca ilçesinde muhtarlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki olarak üzerinde “Trump” yazan turpları ısırarak yedi.

Kumlucalı muhtarlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasına tepki için Kumluca Muhtarlar Derneği binası önünde Türkiye ve Filistin bayrakları eşliğinde basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Mustafa Tüfekçi muhtarlar adına açıklamayı okudu.

Trump’ın kararını kınadıklarını söyleyen Tüfekçi, “İslam aleminin Mekke ve Medine’den sonra en mukaddes şehri olan Kudüs, tüm Müslümanların olduğu gibi ecdadımızdan bize miras kalmıştır. Kudüs, sadece Filistin halkının değil, bütün Müslümanların onuru ve namusudur. 9 Aralık 1917’de sömürge güçlerinin başı olan İngilizler tarafından işgal edilen Kudüs 100 yıldır huzura ve barışa muhtaçtır. Çünkü batılılarda İslam’ın hoşgörü anlayışı yoktur. Siyonizmin uşaklığını yapmaktadırlar. Aziz milletimiz şunu da asla unutmamalıdır. 1917 yılında Kudüs’ü işgalden yaklaşık 11 ay sonra Haçlılar tarafından 30 Ekim 1918’de İstanbul işgal edilmiştir. Kudüs’ün işgalinden sonra sıra Anadolu topraklarının Yahudi siyonistlerinin ve batı emperyalizmin işgaline gelmeyeceğinin garantisi olmadığı açıktır. Kudüs’ün düşmesi Anadolu’nun düşmesi demektir” dedi.

Muhtarlar açıklamanın ardından Trump’ı simgeleyen turplarla kararı protesto ederken, bazıları da üzerine ‘Trump’ yazdıkları turpları ısırarak tepkisini gösterdi.
16 Nisan Anayasa Referandumu öncesinde Hollanda ile yaşanan krizde, kendilerine “Reis’in Gençliği” diyen bir grup Hollanda’ya böyle gözdağı vermişti.


Hollanda protestolarında ilginç bir protesto da Çanakkale’de Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği üyeleri tarafından 40 inek kamyonete bindirilip Hollanda’ya gönderilmişti. İnekler ortada kalmıştı.
http://halktv.com.tr/antalyadamuhtarlartrumpiturpyiyerekprotestoettiprotestoyaraticiligindazirvelerdeyiz262847
Araplar Türkiye'ye, Türkler Avrupa'ya!38 izlenme
Üniversitenin işçi alım kurasında büyük şüphe: Aynı isim iki kere çekildi!53 izlenme
Rezervasyon iptali için aradıkları Kartalkaya'dan çıldırtan yanıt54 izlenme
Dilan ve Engin Polat çiftinin el konulan şirketlerinin kaderi belli oldu51 izlenme
Atanan başkanın borç batağına soktuğu belediyede alacaklılar kapıya dayandı!95 izlenme
Sedat Peker, Twitter Hesabından Mesaj Vermeye Devam Ediyor... Peker'den Peş Peşe Tweetler89 izlenme
Emekli Öğretmenlerin Kuru fasulye pilav Yemesinden Korktular!219 izlenme
Ümit Özdağ: Erdoğan, halka psikolojik operasyon yapıyor479 izlenme