5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık A.Ö, çocuğun annesi F.Y, cinsel istismarla mücadele derneklerinin üyeleri ile taraf avukatları katıldı.
Sanık avukatının, mağdur çocuğun akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için rapor alınması talebi mahkeme heyetince reddedildi.
Antalya’da 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan apartman görevlisi hakkında beraat kararı verildi. Kararın ardından sinir krizi geçiren çocuğun annesi F.Y, güçlükle sakinleştirildi. Fenalaşan anne sağlık ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. FOTOĞRAFLAR:AA
Esas hakkındaki mütalaasını yineleyen duruşma savcısı, sanığın “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını istedi.
Mağdurun annesi F.Y, kızının psikolojik tedavi görmeye devam ettiğini belirterek, “Bedenimizde açılan yara geçti ama ruhumuzdaki yara geçmeyecek. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılarak tutuklanmasını istiyorum” dedi.
Karar öncesi söz verilen sanık, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ifade etti.
Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden sanığın beraatine hükmetti.
Karara tepki gösteren mağdurun annesi sinir krizi geçirdi. Adliyede görevli kadın polislerin güçlükle ikna ederek dışarı çıkardığı anneyi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan sakinleştirmeye ve teselli etmeye çalıştı.
F.Y, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.
Adliye önünde toplanan kadın ve çocuk istismarıyla mücadele derneklerinin üyeleri, mahkeme kararını protesto etti.
UCİM Başkanı Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, adli tıp raporlarına rağmen sanık hakkında beraat kararı verilmesini tepkiyle karşıladıklarını söyledi.
Tüm devlet makamlarına ve Adalet Bakanlığına seslendiğini belirten Özkan, bizzat bu durumla ilgilenilmesi gerektiğini kaydetti.
Mağdur avukatları ise karara itiraz edeceklerini bildirdi.
Muratpaşa ilçesinde bir sitenin apartman görevlisi A.Ö’nün (45), evlerine ders çalışmaya gelen 10 yaşındaki kız çocuğuna 2017’nin Mayıs ayında istismarda bulunduğu öne sürülmüştü. Tutuklu olarak hakim önüne çıkan sanığın, daha sonraki duruşmalarda tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Yargılamayı yürüten mahkemenin eski başkanı daha önce davadan çekilmişti.
AA
Pentagon ve Hamas'tan kendini yakan askerle ilgili art arda açıklamalar47 izlenme
Zammın bir kısmı geri alındı, tahminler değişti! Hakan Kara şaşkınlığını gizleyemedi: 'Enflasyona günlük ince ayar'22 izlenme
AKP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı müteahhit tutuklandı41 izlenme
Erdoğan’ın projesi çöktü… KONDA’nın anketinden çarpıcı sonuçlar: Oruç tutan, namaz kılan sayısı düştü85 izlenme
Tarsus Belediyesi çalışanlarına yüzde 100 zam yaptı34 izlenme
TÜİK’E kritik soru! 3.7 milyon işsiz nereye gitti?39 izlenme
Yandaş gazete duyurdu: İmamoğlu yarın mazbata alacak537 izlenme
AKP'li belediyeden skandal Cumhuriyet Bayramı kararı!150 izlenme
Ayasofya'da bu kez AKP'li troller iş başında! İmamoğlu'na çirkin hakaretler!
Çiftlik Bank soruşturmasında 2 kişi tutuklandı!
AKP’li Turgut Altınok’un ‘diploma’ tartışması! Berna Laçin “Dikkatimi çekti” diyerek paylaştı
Sedat Peker'in ifşa ettiği 'kirli ilişkiler ağı' üzerinden çarpıcı 'Burhan Kuzu' analizi