Ağırlıklı olarak tekstil ve gıda iş kolunun bulunduğu 150 bine yakın işçinin çalıştığı organize sanayi bölgelerinde, işçi çıkartmaların bayram tatili sonrası artacağı ifade ediliyor
Son dönemlerde Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntılar sonrasında Gaziantep’in en büyük fabrikalarından olan Şireci, Gürteks, Sanko, Merinos, Meltem Tekstil gibi işletmelerde son on günde binin üzerinde işçinin işten çıkarıldığı söyleniyor. İşten çıkarmaların ‘gönüllü çıkış’ adı altında yapıldığı ve işçilerin tazminatlarının yarısı ödenerek işten çıkarıldığı belirtiliyor.
Ağırlıklı olarak tekstil ve gıda iş kolunun bulunduğu 150 bine yakın işçinin çalıştığı organize sanayi bölgelerinde, işçi çıkartmaların bayram tatili sonrası artacağı ifade ediliyor.
Evrensel’in haberine göre, fabrikalarda yaygınlaşan ‘kursiyer işçi uygulaması’ ile de işçiler kursiyer statüsüne sahip oluyor ve 6 ay boyunca ücretini İŞKUR’un İşsizlik Fonu’ndan alıyor. ‘Kursiyer’ olarak çalışan işçilerin sigorta primleri de yatırılmıyor. Sadece işle ilgili sağlık sorunları yaşandığında sağlık hizmetinden yararlanabiliyor.
http://gazetemanifesto.com/2018/antepde10gundebinisciistenatildi199231/
Yılmaz Özdil Sözcü Gazetesi'nden de istifa etti38 izlenme
Erdoğan’ın 2011'de başbakanken yaptığı Öcalan açıklaması gündem oldu: “Tayyip Erdoğan sağ oldukça, İmralı'daki için farklı bir uygulama asla düşünülemez. Bu namertçe bir iftiradır”22 izlenme
17 bin çiftçi icra takibinde!99 izlenme
Soylu’ya Twitter’dan ‘nefret içerikli’ uyarısı!71 izlenme
Lüks marka Türkiye'den sessiz sedasız çıktı!95 izlenme
Muğla’da çocuk parkında namaz!441 izlenme
Ali Babacan 'Gün gelir 17-25 Aralık yeniden incelenir!'102 izlenme
Bu skandal görüntülerin ardından, Uşak'ta sadece geçersiz oylar sayılacak !466 izlenme