CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Limak Holding'e ait AOÇ arazisiyle ilgili imar değişikliği yapılmasını TBMM gündemine getirdi. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Hakverdi, değişiklikle AOÇ arazisi içinde yer alan tarihi çimento fabrikasının yıkılması, ticaret ve konut alanı inşa edilmesinin önünün açıldığını belirtti. Hakverdi önergesinde, “İmar planı raporlarına göre; Limak’ a ait olan 588 bin metrekarelik AOÇ arazisinin, 261 bin metrekarelik bölümü konut alanı, yaklaşık 50 bin metrekarelik bölümü ticaret ve konut alanı, 12 bin metrekarelik bölümü ise özel eğitim alanı olarak belirlendi. Arazinin geri kalan kısmı ise anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, dini tesis, sağlık alanı, park, otopark ve yol alanı olarak kullanılacak” dedi.
'BU ARAZİNİN İMARA AÇILMASININ KANUNA AYKIRI OLDUĞUNU BİLMİYOR MUSUNUZ?'
Hakverdi, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:
Atatürk Orman Çiftliği, kurulduğu günden bu yana yasayla devir ya da satış yoluyla arazilerinin yüzde 39’unu kaybetti. Alınan bu karar ile ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti bir kez daha çiğneniyor, AOÇ arazisinde talana devam ediliyor. Aldığınız bu yanlış karardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Kamuya miras olarak bırakılan bu arazinin imara açılmasının daha önce de alınan birçok yargı kararına rağmen kanuna aykırı olduğunu bilmiyor musunuz? Bakanlığınız döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisini Atatürk’ün mirasına uygun hale getirmeniz gerekirken hala bu talana müsaade etmenizin gerekçeleri nelerdir? Bu karar saraydan gelen bir talimatla mı alınmıştır? Bu alanı alelacele imara açmanızın nedeni Atatürk Orman Çiftliği’nde yer alan ve ranta açılan bu arazinin, 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı’nda ‘Özel Proje Alanı ve Tarihi Sit Alanı’ içerisinde yer alması mıdır? Atatürk Orman Çiftliği 2002 yılından bu yana yüzde kaç küçüldü? Çiftlik arazisinin ne kadarı özelleştirildi? Hangi kamu kurumuna ne kadar büyüklükte AOÇ arazisi tahsis edildi?
(ANKA)
Saadet lideri Karamollaoğlu: Bu memleketi siz isyana zorluyorsunuz267 izlenme
İthal içkilere zam geldi26 izlenme
Ukrayna'da Donetsk ve Luhansk bölgelerinde referandum kararı alındı! Rusya bu durumdan memnun31 izlenme
Milli Saraylar'ın 6 aylık harcaması dudak uçuklattı!82 izlenme
Seçil Erzan'ın el yazısı liste ortaya çıktı: Fatih Terim ve Fulya Terim'in karşısında bakın ne yazıyor?64 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 6.183'e, vaka sayısı da 262.507'ye yükseldi!84 izlenme
Kredi borcunu ödeyemediği için '3.1 milyon kişi' yasal takibe düştü!149 izlenme
Vakalar arttı, aciller tıklım tıklım27 izlenme
Ayasofya Camii'nde kundaklama girişimi! Şüpheli tutuklandı
BTK ve seçim güvenliğine ilişkin araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!
18 yaşındaki gencin isyanı gündem oldu! 'Babamdan haftalık 20 TL harçlık alıyorum. Almanca öğreniyorum, bu ülkeden gitmek istiyorum!'
Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye'yi tehdit etmeye başladı, ekipler sınır bölgesinde teyakkuza geçti