Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Sedat Peker'in basın sözcüsü Emre Olur'un Türkiye'ye getirilmesi Arnavutluk'ta da tartışma yarattı.
Dubai'den sınır dışı edilmesinin ardından önce Sırbistan'a sonra da Arnavutluk'a geçen Emre Olur, Tiran Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.
Arnavutluk basınına konuşan Olur'un avukatı Arben Llangozi, Emre Olur'un Türkiye'de can güvenliği olmadığını belirterek Arnavutluk'tan sığınma talebinde bulunduğunu ancak Arnavutluk makamlarının yasal prosedürleri işletmediğini söyledi.
Arnavutluk yasalarına göre sığınma talebi sözlü veya yazılı olarak yapılıyor ve tüm yasal kanallar tüketilene kadar süreç devam ediyor. Ancak Arnavutluk medyası, Olur'un havaalanına inmesiyle sınır dışı edilmesi arasında sadece saatler olduğuna dikkat çekerek yasal işlemlerin yapılmadığına dikkat çekiyor.
Arnavutluk medyasında yer alan haberlerde konuyla ilgili olarak Türkiye'nin Arnavutluk'ta yaptığı yatırımlara ve iki ülkenin mali ilişkilerine vurgu yapıldı. Türkiye'nin Arnavutluk'taki altyapı projelerine milyarlarca dolar yatırdığına dikkat çekilen haberlerde bu yatırımların ilişkilerde bazı zorunluluklar doğurmuş olabileceği belirtildi.
Gerçek Gündem
Mutfak tüpüne zam!41 izlenme
CHP'li Gürer: "Çiftçinin borcu 20 yılda 187 kat arttı"26 izlenme
Yılmaz Özdil teröristin Türkiye'ye nasıl girdiğini açıkladı49 izlenme
Hesapları işte bu yüzden durmadan kapatılıyor! İmamoğlu: 7 milyon, Erdoğan: 133 bin17 izlenme
'Kamuda tasarruf' diyorlar ama bol keseden harcıyorlar: Somali sevdasından tasarruf yok31 izlenme
İmamoğlu eylemlerinde tutuklanmışlardı: O öğrenciler hakim karşısında19 izlenme
Bahçelievler'de deprem komisyonu kurulması teklifi AKP'nin oylarıyla reddedildi!126 izlenme
Erdoğan'a 'belgeli' Tank Palet Fabrikası cevabı! "Halkı ahmak yerine koymak değilse nedir?"107 izlenme
Güvenlik görevlisi, trene kaçak binen yolcuyu alarak yerden yere vurdu.
Bir vatandaş 'Ak Parti seçmeniyim, HAYIR diyeceğim, Türkiye'yi seven bir vatandaşsanız #HAYIR demelisiniz !'
Yandaş Cem Küçük bile “Kaç zamandır söylüyorum. Bu maaşlarla geçinmek imkânsız” diye isyan ederek emekliye ne kadar zam yapılacağını açıkladı
Şanlıurfa'da sıcaklıklara isyan eden vatandaş güneşe 'Bizi mahvettin' diyerek taş fırlattı