Milli Eğitim Bakanlığı, tüm tepkilere karşın eğitim alanında üçüncü şahıslar ile protokol imzalamaya devam ediyor. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce bakanlık birimlerine "Liseler Arası Bilgi Yarışması" konu başlığıyla gönderilen yazıda, NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Eğitimde Bir Adım Ötesi İnisiyatifi’nin öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenlemeyi talep ettiği kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ile damadı Berat Albayrak’ın yönetiminde yer aldığı NUN Eğitim ve Kültür Vakfı’nın lise öğrencilerine yönelik düzenlemek istediği yarışmanın adının, "Türkiye Entelektüel Oyunları Liseler Arası Bilgi Yarışması" olduğu bildirildi.
MÜDÜR’DEN OLUR
MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu imzasıyla diğer eğitim müdürlüklerine gönderilen yazı ile vakfın öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenlemesine onay verildi. Müdürlük, etkinliğin raporunun etkinlik bitiminin ardından 30 gün içinde bakanlığa iletilmesini istedi.
ADRES TURKUVAZ MEDYA
Para ödüllü yarışmada öğrenciler toplam 10 kitaptan sorumlu tutuldu. Kitapların arasında Martin Lings’in, "Hazreti Muhammed’in Hayatı", Necip Fazıl Kısakürek’in "Reis Bey" ve Erhan Afyoncu’nun "Herkes için Kısa Osmanlı Tarihi" kitaplarının da yer aldığı öğrenildi. Öğrencilerin kitapları kendi imkânları ile almaları talep edilirken kitapların alınabileceği adresi olarak Turkuvaz Medya Grubu’nun sahibi olduğu kitap sitesinin gösterilmesi dikkati çekti.
Cemaat ve tarikata yakın vakıf ve derneklerle imzalanan protokoller, bizzat Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından savunulmuştu. Bakan Tekin, 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, tarikat ve cemaatlerle protokol imzalanmaya devam edileceğini söylemişti.
abcgazetesi.com
Yine yandaş zengin edildi! PTT, hayali evrak vurgununda 6 milyon dolarlık tazminatı da farklı faturayla ödedi!62 izlenme
“Ben ticaret erbabıyım” diyen AKP Milletvekiline dev ihale: Çuval çuval götürüyor33 izlenme
Bu haber doğruysa Türkiye ayağa kalkar! Türkiye'nin cennetine 'ticari sır' hançeri32 izlenme
Güney Kore’de Cadılar Bayramı katliamı: Can kaybı 153'e yükseldi, ülke şokta76 izlenme
İşte tahrikin belgesi296 izlenme
Türkiye tasarrufu konuşurken yeni makam araçları yolda!128 izlenme
Heyelan sonrası yapılmıştı! Selden sonra yıkılıyor51 izlenme
Böcek'in '1 milyon euro' iddiası Ankara'ya taşındı: Özgür Özel ve beş vekil için fezleke süreci17 izlenme
AKP kurucusundan, Berat Albayrak'ın istifası hakkında bomba iddialar!
Ukrayna ordusu, Rus ordusuna ait tankları top atışlarıyla vurdu!
AKP'li Hatipoğlu'nun vaadi yatsıya kadar yandı: Hayvan Bakımevi dedi, öldürdüğü avlarla fotoğrafları çıktı
Narin Güran soruşturması yeni bir boyut kazandı! Amca olay günü 5 kez kimi aradı?