İtalya'ya eğitim amacıyla gitmek okumak isteyen öğrenciler için zorlu sınav süreçleri ve büyük bir emekle kazanılan üniversite kabul belgeleri vize engeline takılıyor.
Vize sorunu derinleşen öğrencilere bir kötü haber de Türkiye'de İtalya vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş kuruluş olan iData'dan geldi.
iData'dan yapılan açıklamada, üç yıllık lisans ve master programları için vize başvurularının "hiçbir koşulda" kabul edilmeyeceği duyuruldu.
Öğrenciler için kayıt tamamlamanın son günü olan 29 Kasım'daki açıklamada, 2 Aralık Pazartesi gününden itibaren bazı kararların alındığı bildirildi.

Buna göre, 3 yıllık lisans programları, yüksek lisans (master) programları, tek derslik üniversite dersleri, yıllık Erasmus programları ve AFAM (sanat ve müzik alanındaki üniversite programları) için yapılacak vize başvuruları kabul edilmeyecek.
Duyurulan yeni düzenleme kapsamında 1 yıllık yüksek lisans programları, çok yıllı doktora programları, dil kursları, foundation (hazırlık) programları, 1 yıldan kısa süren Erasmus programlarına yapılacak vize başvuruları kabul edilecek.

Sözcü
Narin'in köyünde 15 çocuk öldü: 9'u Güran ailesinden29 izlenme
Köy Okulu kapatıldı, Milli Emlak kaderine terk etti! Atatürk ve Türk bayrağına saygısızlık!31 izlenme
Dünya basınında 'Türkiye' yorumu: Erdoğan konuştu, TL çakıldı!41 izlenme
Beyoğlu Belediyesi’ne bir haftada ikinci tahliye!25 izlenme
İçişleri Bakanlığı İBB raporunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti31 izlenme
Belediye başkanından vatandaşa: Öküz550 izlenme
'Camileri genelev yaptılar' sözü hakkında skandal karar!263 izlenme
Bakan yardımcısı sismik izolatörlerle ilgili alay eden bir paylaşım yaptı: Tepki çekince apar topar sildi34 izlenme