Malatya'da, sosyal medyada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından yargılanan öğretmene 10 ay hapis cezası verildi.
Malatya 5.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanık Murat K. ile avukatı katıldı. Habertük'te yer alan mahkeme kararının detayları şöyle:
"HESABIM ÇALINMIŞTI"
Mahkemede son savunması sorulan Murat K., "Ben paylaşımlarımda kesinlikle hakaret kastı ile hareket etmedim. Amacım eleştirmekti. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Hangi paylaşımların bana ait olduğunu savcılık aşamasında ayrıntılı olarak belirttim. O beyanım dışındaki paylaşımlar bana ait değildir. Çünkü benim 2016 yılının Aralık ayında facebook hesabım çalınmıştı. Hatta çalan şahıs arkadaşlarımdan kontör falan istiyormuş. Benim daha sonra haberim oldu. Facebook hesabımın şifresini değiştirdim. Paylaştıklarım yanlış anlaşılmış ise özür diliyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
Sanık, dosya arasında bulunan ve kendisine gösterilen paylaşımı kendisinin yapmadığını savundu. Mahkeme, Murat K'ya, ' Atatürk'ün hatırasına alenen hakaretten' 10 ay hapis cezası vererek, sanık hakkında hükmedilen cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.
Mahkeme ayrıca, Murat K'nın 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan ise isnat edilen suçun yasal unsurları oluşmadığından dolayı beraatına karar verdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1223202/Ataturk_e_hakarete_bildik_savunma__Hesabim_calinmis.html
Binlerce PTT çalışanının maaşından üye olmadıkları derneğe para kesildi!46 izlenme
Asgari ücretin altına sigortasız işçi çalıştırmak isteyen patronlar, kaçak göçmenleri savunmaya devam ediyor: "Bundan sonra Türklerle çalışmayacağım, varsa yabancı"44 izlenme
Hürmüz'de çatışma şiddetlendi: ABD İran gemilerini yeniden vurmaya başladı18 izlenme
Erdoğan '150 katına çıktı' dedi ama emekliler böyle fakirleşti40 izlenme
Türkiye, Somali'nin IMF'ye olan borcunu ödeyecek!52 izlenme
Kızı için yol açtıran babanın borçlarını Valilik kapattı!371 izlenme
'Emekliler Yılı'nda yardım alan emekli sayısı artıyor37 izlenme
Yüksek enflasyon yıllar boyu sürer36 izlenme