CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, koronavirüs pandemisinde hasta yükünü azaltmak için yapılan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin 1000 yataklı olarak duyurulduğunu ancak hastanenin 246 yataklı olduğunu açıklayarak, “Yüklenici firma tarafından tamamlanmadan bu yatak sayısı bırakılıp gidildiği duyumları aldık” dedi.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, pandemi döneminde hastanelerdeki hasta yükünü azaltmak için yapılan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’yle ilgili iddialar olduğunu açıkladı.
Adıgüzel, hastanenin 1000 yataklı olarak duyurulduğunu ancak 246 yatak yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:
"Pandemide artan hasta yükünü karşılamak için dünyanın bütün ülkeleri ilave büyük hastaneler yaptılar. Türkiye'de de pandemi nin başlangıcında bir iki tane büyük hastane yapılacağı, yapıldığı söylendi. Bunlardan bir tanesi de İstanbul Atatürk Havalimanı pistine yapılan ve bu nedenle çok tartışılan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesiydi. Bu hastanenin buraya yapımında asıl amacın, bu havaalanını kullanılamaz hale getirip başka maksatla kullanmayı kolaylaştırma maksatlı olduğuna yönelik itirazlar olmuştu. Erdoğan tarafından 1000 yataklı olduğu söylenerek açılan bu hastanenin şu anda 246 yatak olduğu, yüklenici firma tarafından tamamlanmadan bu yatak sayısı bırakılıp gidildiği, ancak 1000 yatak üzerinden ödemesinin peşin olarak yapıldığı ve bu hastanede daha çok sağlık turizmi kapsamında yurt dışından gelen hastalara hizmet verildiğine yönelik duyumlar aldık."
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuya açıklık getirmesini isteyen Adıgüzel, şu sorulara yanıt istedi:
1. Söz konusu hastanenin mevcut faal halde yatak kapasitesi kaçtır?
2. Mevcut yatak kapasitesi 1000’in altında ise niçin eksiktir? Yüklenici firmanın işi yarım bıraktığı doğru mudur?
3. Hastanenin inşaat ve tamamlanması için yüklenici firmaya ödeme yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaç yatak kapasitesi için yapılmıştır?
4. Bakanlık olarak eksiklerin tamamlanması için bir program yapılmış mıdır?
5. Bugüne kadar söz konusu hastaneden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kaç hasta yatarak hizmet almıştır?
6. Hastanenin sağlık turizmi kapsamında değerlendirildiği doğru mudur? Şu ana kadar yurtdışından kaç hasta yatarak sağlık hizmeti almıştır?
http://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkhavalimaninayapilanpandemihastanesihakkindabombah59423.html
Vatandaşın gerçek enflasyonu ortaya çıktı: 2 yılda fiyatlar yüzde 670 arttı23 izlenme
'Hoca caiz dedi' diyerek kızını istismar eden babaya iyi hal indirimi!85 izlenme
İmamoğlu metrobüs kazasında yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti: "İçtenlikle özür dilerim"33 izlenme
Erdoğan'ı kara kara düşündüren anket: Her üç kişiden ikisi istemiyor!30 izlenme
'Erdoğan apartmandan saraya taşınınca her şey değişti'58 izlenme
Borsa İstanbul'da tarihi manipülasyon!39 izlenme
İBB Meclisi’nde tansiyon yükseldi! Üyeler birbirinin üzerine yürüdü Başkan oturumu kapattı29 izlenme
174 bin Suriyeli, Türk vatandaşı yapıldı!34 izlenme
Fransız televizyonundan HÜDA PAR analizi: ‘Bedelini kadınlar ödeyecek’
Ünlü ekonomistten flaş uyarılar! "Döviz kıtlığı ekonomik krizi derinleştiriyor. İşsizlik ve iflaslar artar"
Mahkeme kararına rağmen ihaleye çıkıldı! Yurttaşlar yeşil alanın betonlaşmasına karşı çadır nöbetinde
Haziran ayında kapanan işyeri sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 115 arttı. Uzmanlar endişe verici buluyor.!